Lara Žigić mlada je ilustratorica koja stvara predivne dizajne: 'Kroz sliku žene mogu dočarati snagu, ali i nježnost'

Kad pogledate njezine radove, možete primijetiti da se žene provlače kroz gotovo sve ilustracije, a sada za Divu otkriva kako je sve krenulo, kako nalazi inspiraciju te koja je njezina vizija za budućnost.
Vidi originalni članak

Teško je ostati imun na bogat, sanjivi svijet ilustracija Lare Žigić. Njezini nas crtani likovi bez iznimke odvode u neki drugi svemir, satkan od promišljanja, nježnosti, ali i impresivne snage. Inspirativna Lara nas je osvojila, osim svojim ilustracijama i estetikom, i svojim pogledima na svijet, za Divu otkriva kako je sve krenulo, kako nalazi inspiraciju te koja je njezina vizija za budućnost.

– Radila sam u agenciji prije nego što sam otvorila obrt. Oduvijek sam željela biti neovisna i raditi za sebe i tako je došla ideja da pokrenem vlastiti posao. Krenula sam raditi ilustracije jer sam se morala nekako istaknuti u moru jako dobrih dizajnera. Tako je nekako započela moja priča. Reakcije na moje radove su bile super pa sam nastavila crtati – ispričala je simpatična umjetnica. 

Sve zapravo kreće od ideje. Često ideje zapisuje u mobitel i onda ih pretače u digitalni oblik. 

– Najčešće ilustriram uz veliku šalicu kave i uz muziku. Najdraže mi je subotu ujutro provesti u stvaranju ilustracija za dušu. Često ono što prvo nacrtam nije i finalno, zna se dogoditi da ponavljam isti rad par puta dok ne pogodim oblik, anatomiju i ne uskladim sve boje. Proces zna trajati od jednog sata pa sve do više dana. Kada govorimo o tehničkim ilustracijama proces zna trajati i po mjesec dana – otkrila je. 

Kad pogledate njezine radove, možete primijetiti da se žene provlače kroz gotovo sve ilustracije. U prikazu žene, kako sama kaže, može dočarati snagu, ali i nježnost. Nekako su to dvije komponente koje stalno provlači kroz ilustraciju. 

– Inspiraciju pronalazim u svakodnevnome životu, obična šetnja, odlazak u dućan, razgovor i druge životne situacije mogu me inspirirati za neki rad. Svi moji radovi napravljeni su digitalno. Važna mi je održivost, za mene je to pitanje osobnog, moralnog i etičnog stava. Smatram da je svjetsko tržište prezasićeno raznim proizvodima i nekako se vrlo teško odlučujem na proizvodnju vlastitih, ako do toga dođe onda se odlučujem uvijek za održive materijale, domaću proizvodnju i malu količinu – objasnila je.

S nama je podijelila i neke od njezinih najdražih radova, odnosno ilustracija koje prikazuju važne trenutke i emocije. Ovaj rad pokazuje hrabro suočavanje žene sa svim životnim teškoćama:

– Završila sam edukaciju za joga učiteljicu i volim zdrav život pa joga i sport često znaju biti tema mojih radova. Velika sam ljubiteljica prirode pa se tako i kampiranje, planine, planinarenje mogu naći na mojim radovima – otkrila je.

Njezine ilustracije mogu se koristiti kao divan ukras za prostor u obliku slika, a možete ih pretvoriti i u printove na majicama, torbama, hlačama... 

Što se tiče budućnosti, Lara razmišlja o otvaranju web-shopa, kao i razvijanje svojih vještina:

– Razmišljam otvoriti svoj web-shop, ali zbog nedostatka vremena to je trenutno na „on-hold“. Trenutno kao ilustratorica i dizajnerica radim u medicini i to je nešto gdje bih se voljela nastavit razvijati. Biti dizajner u medicini je vrlo kompleksno. Da biste se probili kao dizajner u zdravstvenoj skrbi, ne morate nužno imati iskustvo u području zdravlja, ali morate znati rješavati probleme unutar složenih sustava. Rad u medicini postavlja mi svakodnevne izazove koje volim rješavati u timu ili sama. Samo će vrijeme pokazati gdje će me život odvesti – zaključila je.

Ovako cool mini suknju još nismo imali prilike vidjeti na zagrebačkim ulicama, no Zrinki pristaje kao salivena
Zgodna direktorica 'isfurala' klasiku s pomakom: 'Hlače sa zakovicama sam odabrala da budem malo punky'
'Gola' francuska manikura učinit će da vaši nokti izgledaju skupocjeno, sjajno i elegantno

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".