Lara Antić iz benda Bang Bang otkrila nam male tajne - čiji dizajn obožava i tko je zadužen za njezinu divnu kosu

S Larom smo popričali o njezinim glazbenim počecima, daljnim planovima za Bang Bang, ali i modi i beauty rutinama
Vidi originalni članak

 

- Samu sebe bih opisala kao temperamentnu, vrlo emotivnu, pravednu i iskrenu, a vjerujem da bi me većina bliskih ljudi opisala kao pozitivnu i brižnu osobu. Da se razumijemo, nisam baš u svemu cvjetak. Svjesna sam svojih mana, ali se trudim osvijestiti ih i korigirati ih, priča nam uz kavu Lara Antić, pjevačica iz grupe Bang Bang. Puno je naučila o sebi kroz bend, kaže, jer kad čovjek živi i putuje s ljudima koji mu s vremenom postanu jako dobri prijatelji i obitelj, primoran je učiti o toleranciji i samokontroli. 

Lara se prisjetila svojih glazbenih početaka, kad je imala 6-7 godina. Roditelji su je tad upisali u osnovnu glazbenu školu, smjer klasične gitare, iako to nije bio njezin prvi izbor, već klavir. Ipak, kupnja klavira nije dolazila u obzir pa je odlučila stisnuti zube i "odguliti" četiri godine. 

- Nisam baš dugo izdržala što odmah možemo povezati i s prvim pitanjem. Nakon napuštanja glazbene škole, upisala sam zbor ˝Zvjezdice˝ u kojem sam provela predivnih 10 godina i proputovala pola Europe. Prave pjevačke-trening navike stekla sam upravo u zboru i na tome sam dirigentu Zdravku Šljivcu jako zahvalna. Svih tih deset godina zbora ponavljao nam je jednu rečenicu: Nemojte se nikada baviti glazbom! Tada, kao mlade cure, apsolutno nismo znale o čemu priča, ali sada imam ideju što nam je s tim zapravo htio poručiti. Da bi se bavio glazbom moraš biti pomalo "pomaknut", možda i pomalo lud, što opet može biti odgovor na prvo pitanje! Nakon zbora i završetka srednje škole, uslijedilo je ono normalno "traženje", gdje ću i što ću nakon srednje škole. Iako me ljubav vukla prema glumi jer sam paralelno sa zborom i srednjom školom pohađala i glumački studio ZKM, nisam uspjela upisati Akademiju.

Odlučila sam se za Fakultet političkih znanosti uz koji sam imala dosta vremena baviti se glazbom i upisati glumački studio Kubus i vokalni studio Bacchabundus. Upravo pohađanje ta dva studija utjecalo je na mene najviše. Zahvaljujući Simoni Dimitrov Palatinuš i Mireli Brnetić, naučila sam sve što mi je potrebno da sa sigurnošću izađem na scenu, što se tiče tijela, pokreta scenskog nastupa i pjevanja. Zapravo one su me podržale i bodrile u toj mojoj ljubavi u nekim teškim trenucima kada sam čak željela ostaviti pjevanje. Na tome sam im jako zahvalna! Kroz njihove edukacije je i moja ljubav prema glumi nastavila živjeti te sam i taj san djelomično ispunila i neko vrijeme bila vanjski član ansambla kazališta "Komedija" i ostvarila dvije glavne uloge u mjuziklima vanjskih produkcija "Legenda Ružice grada" i  "Mirakul". Vjerujem da su one itekako zaslužne za sve ono što mi se danas događa, tj. za moju hrabrost da nakon dugo godina pjevanja pratećih vokala, uzmem mikrofon u ruke kao glavni vokal. Ideja samog benda Bang Bang nije postojala. Međusobno smo se poznavali iz Hrvojevog studija gdje smo snimali pjesme za druge izvođače. Tako je i nastala pjesma "Negdje na cesti" koja je snimljena kao demo snimka za jednu pjevačicu. Pjesmu je pjevačica odbila, a snimka je pod Hrvojevim izgovorom "da ne propadne u ladici" postala naš prvi singl. Tada još nismo imali ime benda i ja sam za potrebe premijere spota na brzinu ispalila "Bang Bang". I tako je ostalo. Sada, kada gledamo da smo od neplanirane demo snimke, u sedam godina došli do dva albuma, velikog samostalnog koncerta u Tvornici Kulture, nastupa na INmusic festivalu, nagrade Porina za novog izvođača i šest nominacija i još mnogih drugih nagrada i nastupa, jako smo ponosni i sretni.

Osim što se bavi glazbom, Lara podučava i glumu za pjevače te surađuje sa Državnim zavodom za intelektualno vlasništvo, a u projektu edukacije o autorskim pravima i intelektualnom vlasništvu, Lara je autorica scenarija za osam edukativnih filmića i tri crtića, a nedavno su završili i prvu mobilnu aplikaciju u Europi koja se bavi edukacijom djece o intelektualnom vlasništvu. 

- U slobodno vrijeme idem na pilates, volim čitati, šetati po prirodi i zadnjih nekoliko godina uzgajam orhideje. Zapravo, sve je krenulo od jednog poklona, teglice orhideja kojih sada imam preko 14. Jako volim prirodu pa se nadam da ću jednog dana imati mali vrt u kojem ću moći provoditi vrijeme.

Lara ima i super stil pa tu temu nikako nismo mogli preskočiti! kaže da joj je primarno osjećati se ugodno u odjeći koju nosi, osobito ako je u pitanju nastup. A kad bi morala opisati svoj stil, onda bi ga opisala kroz kombinaciju kožne jakne, crvenog ruža i eyelinera na očima:

- Ne znam ima li to neki poseban način, ali to je nešto u čemu se osjećam ugodno i moćno. Volim kupovati u second hand dućanima i tamo često nađem zanimljive komade. Pravilo je da kupujem sve ono što se može oprati ili dati na kemijsko čišćenje. Baš sam nedavno pronašla odličan sako i crni remen koji bih teško pronašla u "klasičnim" dućanima. Slaba sam na kožne jakne, a u ormaru ih imam nekoliko, i to u različitim bojama. Većinom su second hand, a velika sam ljubiteljica čizama i bitno mi je da budu kvalitetne.  Inspiraciju pronalazim svuda, iako ne mislim da sam pretjerano kreativna što se odjeće tiče, za to je na moju sreću zadužen Zoran Aragović. Od najdražih komada u ormaru moram istaknuti vjenčanicu koju mi je sašio i koja će uvijek imati posebno mjesto u mom srcu i crnu kožnu jaknu koju mi je kupio suprug. Što se tiče komada koje ne bih odjenula, teško da ćete me vidjeti u nekoj ružičastoj kombinaciji, mislim da je to jedina boja koju nemam u ormaru. 

Upravo sa Zoranom Aragovićem surađuje jako dugo, a kaže da su se dobro "skužili" što se tiče ukusa i preferencija pa njihova dogovaranja oko stylinga ne traju dugo. Lara surađuje i s Ivanom Aldukom, a nekoliko je puta surađivala i s talentiranim djevojkama iz brenda Mateyaneira:

- Zapravo, volim se naći u različitim ulogama s obzirom na odjeću koju nosim: nekad je to razigrana rokerica u BiteMyStyle kreaciji, nekad dama u dugačkoj Alduk haljini, a ponekad zagonetna cura u Mateyaneira kožnim hlačama i bodiju. 

Prije godinu dana, Lara je napravila veliku beauty promjenu kad je odlučila da je krajnje vrijeme da skrati svoju dugačku kosu, a odluku je provela zahvaljujući Katici Topčić i salonu Fabula de Forma. Lara kaže kako se preporodila jer kosu suši pola sata kraće, a i jednostavnije joj je napraviti svakodnevne frizure. Za nastupe i snimanja prepušta se u ruke isključivo Katici Topčić, a sviđa joj se što ona i njezin tim uvijek smisli neku neobičnu frizuru:

- Primjerice, za snimanje video spota "Sebi dovoljni" imala sam umetke i afro pletenice, dok sam za promociju albuma MOL.2 u Katranu imala neobičnu irokezu i glavu prekrivenu špangicama. Zahvaljujući genima imam jako zdravu, bujnu i kvalitetnu kosu pa mi je jako stalo da takva i ostane. Iz tog razloga sam preko preporuke i došla do salona Fabula de Forma. Mogu eksperimentirati sa svim frizurama, ali ne i s bojanjem. Mislim da ću vječno biti vjerna svojoj boji kose, poigrati se uvijek mogu s perikama ako mi boja dosadi. Što se tiče njege lica, moram jako paziti koju kozmetiku koristim jer sam podložna alergijama na kozmetičke proizvode. Koristim Lancome serume za njegu kože, a od preparata za skidanje šminke najboljom mi se pokazao Olival sa smiljem.

Za kraj, pitali smo Laru i koji su daljnji planovi za Bang Bang. 2019. godina za njih je bila jako posebna, ali i ova godina lijepo im je počela. Nominirani su u dvije kategorije za Porin, što smatraju velikim uspjehom, a vesele se i proljeću jer žele promovirati album po cijeloj Hrvatskoj i održati što više koncerata.

- Trenutno u studiju snimamo novi singl koji bi trebao izaći pred ljeto, a u planu nam je organizirati i jedan kompleksniji koncert u Zagrebu, no s otkrivanjem detalja još ćemo malo pričekati! 

*Zahvaljujemo caffe baru Finjak na ustupljenom prostoru za snimanje 

 

Pogledajte na Diva.hr
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".