Kutak koji će izmamiti osmijeh na lice: U centru Zagreba osvanuo vrt na komadićima zabata i dimnjaka

Za njega je zaslužna Jelena Ivanišević kojoj se, u trenutačnoj situaciji, učinilo da je vrt jedino što se može srediti, s obzirom na borbe s golemim štetama i prepuštenost sebi samima nakon potresa
Vidi originalni članak

Stanovnici i stanovnice Zagreba svakog dana pokušavaju uljepšati svoj grad od posljedica jakog potresa. Nakon vrta zasađenog u Preradovićevoj ulici, koji je zbog anonimne prijave potaknuo malu zelenu revoluciju u gradu, ali je u jednom subotnjem izlasku i uništen, te "čuda" u zagrebačkom stubištu kojeg je snimio jedan zagrebački krovopokrivač, u Facebook grupi "Potres u Zagrebu - Svi mi u centru" osvanula je još jedna fotografija koja će Zagrepčanima izmamiti osmijeh na lice.

Riječ je o vrtu koji je nastao od komada zabata i dimnjaka sa zgrada iz Medulićeve, Kačićeve, Prilaza Gjure Deželića, Britanca... Zasadila ga je Jelena Ivanišević koja nam je ispričala da joj se, u tuzi i nemoći koju stanovnici i dalje osjećaju, kao i u prepuštenosti samima sebi u borbi s golemim štetama, učinilo da je vrt jedino što može srediti.

- Vrt se nalazi u Prilazu Gjure Deželića. Da zadržim optimizam, skupljala sam cigle, pećnjake i slične stvari koje bi mogle imati novi život, umjesto da budu smeće. Povratak plina čekali smo dva mjeseca, dimnjake još nismo uspjeli srediti jer skupljamo papirologiju... Mada sam prilično revna predstavnica stanara, malo sam toga uspjela srediti i kraj se ne nazire. Zato, kao u onoj, kad ti život da limun, napravi limunadu... Sad je dao cigle, ispričala nam je Jelena. 

Partijaneri dokrajčili vrt u Preradovićevoj: Uz uništeni vrt, ostavili su boce i urin
U vrtu učiteljice Sanje nalazi se ruža iz 1939.: Zasadila ju je njezina baka, a preživjela je ratove, potrese, poplave...
Na Črnomercu posađen vrt; a njegovi autori poručili: "Ako mogu anonimne prijave, može i anonimni vrt"
Sjećate li se vrta u centru Zagreba nastalog nakon potresa? Netko ih je prijavio i grad traži da ga uklone
Super inicijativa: Vlasnica slastičarnice Torte i to sa susjedom zasadila mini-vrt za ljepši centar Zagreba
Krovopokrivač snimio čudo u zagrebačkom stubištu i razveselio stanare: "Predivno, uljepšali ste mi dan"

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".