Kreativne crteže splitskih mališana putem društvenih mreža nagradio sveti Nikola

Iz brojnih prekrasnih crteža svetoga Nikole koji su pristigli, odabrano je deset kreativaca kojima će pokloni stići na kućna vrata.
Vidi originalni članak

U doba kada nam je, uslijed pandemije, oduzeta prisnost i mogućnost zagrljaja, oslanjamo se na djela ljubavi kako bismo se prisjetili temeljnih vrijednosti Božića. Povodom blagdana svetog Nikole, u sklopu Adventu u Splitu, to su iskusili i mali umjetnici i umjetnice iz Splita i okolice čijih je čak deset crteža ovog sveca putem Facebooka osvojilo poklon pakete slatkiša. Svetom Nikoli će u uveseljavanju djece pomoći i Pauzini dostavljači kako bi darovi brže-bolje stigli na adrese mališana. Pobjedničke radove možete pogledati ovdje, a sve ostale radove na ovoj poveznici!

Iz brojnih prekrasnih crteža svetoga Nikole koji su pristigli, odabrano je deset kreativaca kojima će pokloni stići na kućna vrata. U slatkim nagradama svetoga Nikole uživat će Karmen (12), Šimun (6), Luka Mihael (8), Dora (4), Emanuel (10), Marčelina (4), Sara, Lana (12), Carles (9) i Antea (7), a svoje nagrade primit će tijekom jutra, u ponedjeljak 7. prosinca.

- Natječaj za svetog Nikolu napravljen je kako bismo dodatno razveselili djecu i nagradili ih zbog marljivosti. Pobjednički radovi odabrani su sasvim nasumično, koristeći računalnu aplikaciju jer su svi pristigli crteži bili toliko kreativni da bi ih zaista bilo teško na bilo koji drugi način odabrati. Hvala svima na sudjelovanju i pozivam sve sugrađane da nastave pratiti naše društvene mreže jer smo tamo, zbog njihove sigurnosti, ove godine prebacili brojne adventske aktivnosti i nagradne natječaje, naglasila je Alijana Vukšić, direktorica Turističke zajednice grada Splita.

Sveti Nikola uvijek je brinuo za druge ljude, posebice za najmlađe, a danas je poznat kao svetac koji daruje dobru djecu. Kao biskup, živio je blizu sela s mnogo djece koja su svake večeri čistila čizmice kako bi ih sljedeći dan tako sjajne ponovno obuli. Kako je sveti Nikola bio jako spretan s drvom, počeo je izrađivati drvene igračke i na svoj ih imendan poklanjati djeci kako bi im donio još malo radosti. Kada je sv. Nikola ostario, roditelji su nastavili njegovu tradiciju te u dječje čizmice počeli stavljati štogod bi imali u kući, poput bombona, oraha ili voća, zamotanih u lijepe omote.

U 2020. godini, više nego ikada važna je iskonska povezanost među ljudima, što je i misao vodilja ovogodišnjeg Adventa u Splitu pod sloganom „Ljubav nas spaja”. Od 28. studenog do 6. siječnja Split postaje izvor nove nade, a cijela manifestacija će se održati u skladu s mjerama nacionalnog Stožera civilne zaštite. Cjelokupan program ovogodišnjeg splitskoga Adventa pratite putem Facebook i Instagram profila TZ-a grada Splita na kojemu se svakoga dana objavljuju najnovije informacije.

Pogledajte na Diva.hr
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".