Kombinaciji čokolade i voća poput malina, jagoda i šumskog voća teško je odoljeti pa je super ideja takav desert poslužiti i na uskrsnom stolu. Kako ove sastojke uklopiti u super-ukusni tart, zna Anamarija Habuš s bloga Mrvice sa stola. U njezinim smo slatkim receptima uživali već nebrojeno puta, a danas je s nama podijelila recept za čokoladni tart s malinama kojeg donosimo u nastavku.
Sastojci za tijesto:
- 260 g brašna (pola oštro, pola mekano)
- 100 g maslaca
- 1/4 šalice od 2 dcl šećera ili cca 30 g
- 1 žumanjak
- 3 žlice ledeno hladne vode
- 1 žličica cimeta
Sastojci za kremu:
- 250 g tamne čokolade
- 200 ml slatkog vrhnja
- 25 g maslaca
- prstohvat soli
- maline ili neko drugo voće
Priprema:
Pomiješajte brašno, šećer i cimet. Dodajte umućeni žumanjak, na kockice narezan maslac i vodu te brzo umijesite tijesto.
Zamotajte ga u prozirnu foliju i ostavite u hladnjaku minimalno pola sata. Zatim ga razvaljajte na veličinu malo veću od kalupa i rukama ga utisnite u namašćeni kalup.
Višak tijesta odrežite nožem. Na tijesto stavite papir za pečenje kojeg prekrijte grahom ili rizom. Tako pecite na 180°C otprilike 20 minuta.
Za čokoladnu kremu slatko vrhnje zagrijte do vrenja i prelijte po nasjeckanoj čokoladi, dobro promiješajte da se čokolada otopi i na kraju umiješajte kockicu maslaca. Izlijte po ohlađenom tijestu i ostavite da se dobro ohladi. Na kraju dodajte voće po želji!