Kombinaciji čokolade i malina teško je odoljeti: Donosimo recept za tart koji može biti zvijezda uskrsnog stola

Rijetko tko će odolijeti kombinaciji čokolade i ukusnog voća, a kako ih kombinirati u tartu, zna Anamarija Habuš s bloga Mrvice sa stola
Vidi originalni članak

Kombinaciji čokolade i voća poput malina, jagoda i šumskog voća teško je odoljeti pa je super ideja takav desert poslužiti i na uskrsnom stolu. Kako ove sastojke uklopiti u super-ukusni tart, zna Anamarija Habuš s bloga Mrvice sa stola. U njezinim smo slatkim receptima uživali već nebrojeno puta, a danas je s nama podijelila recept za čokoladni tart s malinama kojeg donosimo u nastavku.

Sastojci za tijesto:

- 260 g brašna (pola oštro, pola mekano)

- 100 g maslaca

- 1/4 šalice od 2 dcl šećera ili cca 30 g

- 1 žumanjak

- 3 žlice ledeno hladne vode

- 1 žličica cimeta

Sastojci za kremu:

- 250 g tamne čokolade

- 200 ml slatkog vrhnja

- 25 g maslaca

- prstohvat soli

- maline ili neko drugo voće

Priprema:

Pomiješajte brašno, šećer i cimet. Dodajte umućeni žumanjak, na kockice narezan maslac i vodu te brzo umijesite tijesto.

Zamotajte ga u prozirnu foliju i ostavite u hladnjaku minimalno pola sata. Zatim ga razvaljajte na veličinu malo veću od kalupa i rukama ga utisnite u namašćeni kalup.

Višak tijesta odrežite nožem. Na tijesto stavite papir za pečenje kojeg prekrijte grahom ili rizom. Tako pecite na 180°C otprilike 20 minuta.

Za čokoladnu kremu slatko vrhnje zagrijte do vrenja i prelijte po nasjeckanoj čokoladi, dobro promiješajte da se čokolada otopi i na kraju umiješajte kockicu maslaca. Izlijte po ohlađenom tijestu i ostavite da se dobro ohladi. Na kraju dodajte voće po želji!

 

Super jednostavan trik s kojim ćete kuhanjem dobiti bijela jaja, savršena za ukrašavanje

Ovog Uskrsa isprobajte rajsku tortu, desert za kojeg kažu da je drugačiji i ukusniji od drugih

Farmaceutkinja zablistala u izdanju koje nikad ne dosadi, a trendseterice ga uvijek rado biraju u proljetnim danima

Tražite li novu jaknu za proljeće, inspirirajte se modelom poput njezinog kojeg u novoj sezoni svuda viđamo

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".