Koje namirnice jesti za ravan trbuh?

Ljeto nam se bliži...
Vidi originalni članak

Ljeto se približava, a svi maštamo o ravnom trbuhu i zadovoljnom šetnjom plažom. Ipak, za nešto takvo treba se potruditi tijekom cijele godine... Ako vam je ipak teško biti discipliniran cijele godine, sad je pravo vrijeme da krenete u akciju. Stoga vam donosimo pet namirnica pomoću kojih ćete, uz vježbanju, biti bliže cilju, odnosno ravnom trbuhu!

1. Cimet

Cimet je sastojak koji će odlično nadopuniti vaš doručak u kombinaciji sa zobenim pahuljicama i kiselim jogurtom. Dobar je jer regulira šećer u krvi i doprinosi razgradnji masnoća, ali i ubrzava metabolizam. 

2. Ljute namirnice

Nije za svakoga, no ljuta je hrana kvalitetna jer može biti korisna za liječenje pretilosti, s obzirom da poboljšava razinu šećera u krvi, ali i suzbija apetit pa smanjuje ukupan unos kalorija.

3. Hrana bogata vlaknima

Vlakna su dobra jer utječu na probavu i gubitak masnoće. Namirnice bogate vlaknima ujedno su bogate i antioksidansima, a dulje zadržavaju osjećaj sitosti i reguliraju probavu. Također, pomažu pri snižavanju razine kolesterola i šećera u krvi. 

Pogledajte na Diva.hr
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".