Koje je cvijeće odabrano za kraljičin sprovod? Cvjetni buket na lijesu ima dirljivo značenje

Na zahtjev kralja Charlesa III., buket sadrži cvijeće iz vrtova kraljevskih rezidencija, uključujući Buckinghamsku palaču, Clarence House i Highgrove House
Vidi originalni članak

U Westminsterskoj opatiji u Londonu održan je sprovod kraljice Elizabete II. U proteklih nekoliko dana, ožalošćeni su građani imali priliku oprostiti se od pokojne kraljice, prvo u katedrali St. Giles u Edinburghu, a nakon toga u Westminsterskoj opatiji.

Cijelo to vrijeme, lijes od hrasta bio je ukrašen kraljičinim žezlom, državnom krunom i raskošnim cvijećem.

Cvijeće odabrano za sprovod nije slučajno, već ima posebno značenje. Naime, u njemu se nalazi cvijeće izraslo od cvijeća koje je bilo dio i vjenčanog buketa pokojne kraljice, na vjenčanju s princom Phillipom 1947. godine. Na zahtjev kralja Charlesa III., buket sadrži cvijeće iz vrtova kraljevskih rezidencija, uključujući Buckinghamsku palaču, Clarence House i Highgrove House, piše Metro.

Buket uključuje ružmarin za sjećanje, kao i mirtu koja je simbol za sretan brak. Upravo je mirta uzgojena iz grančice mirte koja se nalazila u kraljičinom vjenčanom i krunidbenom buketu. Uz ružmarin i mirtu, cvijeće na sprovodu uključuje azijske ljiljane, gladiole, alstromerije i eustome. Između ostalog, među cvijećem na posljednjem ispraćaju bile su vrtne ruže, jesenske hortenzije i dalje. 

Zauvijek zajedno: Kraljica Elizabeta II bit će pokopana na posebnom mjestu

 

Pogledajte na Diva.hr
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".