Ako nemate ideje za ručak ili večeru ovih dana, imamo super prijedlog koji je s nama podijelila Sara Kostović s profila Healthy Corner by Sara. Već smo ranije uživali u ukusnim Sarinim receptima, a volimo ih jer svako jelo priprema u nešto zdravijoj varijanti. Zadnje što smo isprobali bila je pizza u čiji recept ne ide kvasac, već pirovo brašno. Recept prenosimo u nastavku i želimo vam dobar tek!
Sastojci:
- 200 g pirovog bijelog brašna
- 1 prašak za pecivo
- prsothvat soli
- 3-4 žličice maslinovog ulja
- topa voda (onoliko koliko je potrebno za umijesiti kuglu)
- chia sjemenke (količina po želji)
- suhe sastojke pomiješati, dodati ulje, promiješati i pomalo dodavati vodu te mijesiti dok se ne formira kugla
- kalup obložiti papirom za pečenje, posuti ga s malo brašna i razvaljati tijesto na željenu debljinu
- dodati nadjev po želji te na kraju preliti s malo maslinovog ulja
- peći pizzu u pećnici na 275°C približno 10-ak minuta
- pećnica mora biti jako dobro ugrijana na 200°C.