Kišni dan popravite zdravijom verzije pizze koja je gotova za čas, a nestat će u rekordnom roku

Sara Kostović podijelila je s nama recept za pizzu kojem nije potreban kvasac, već pirovo brašno
Vidi originalni članak

Ako nemate ideje za ručak ili večeru ovih dana, imamo super prijedlog koji je s nama podijelila Sara Kostović s profila Healthy Corner by Sara. Već smo ranije uživali u ukusnim Sarinim receptima, a volimo ih jer svako jelo priprema u nešto zdravijoj varijanti. Zadnje što smo isprobali bila je pizza u čiji recept ne ide kvasac, već pirovo brašno. Recept prenosimo u nastavku i želimo vam dobar tek!

Sastojci:

  • 200 g pirovog bijelog brašna
  • 1 prašak za pecivo
  • prsothvat soli
  • 3-4 žličice maslinovog ulja
  • topa voda (onoliko koliko je potrebno za umijesiti kuglu)
  • chia sjemenke (količina po želji)

Priprema:

  • suhe sastojke pomiješati, dodati ulje, promiješati i pomalo dodavati vodu te mijesiti dok se ne formira kugla
  • kalup obložiti papirom za pečenje, posuti ga s malo brašna i razvaljati tijesto na željenu debljinu
  • dodati nadjev po želji te na kraju preliti s malo maslinovog ulja
  • peći pizzu u pećnici na 275°C približno 10-ak minuta
  • pećnica mora biti jako dobro ugrijana na 200°C. 
Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".