Keksići, samo u zdravijoj varijanti: Imamo recept za slasticu s maslacem od kikirikija koja će oduševiti goste

Sara Kostović s profila Healthy Corner by S pripremila je zdravu slasticu koja zaslužuje svoje mjesto među blagdanskim kolačima
Vidi originalni članak

Ako se niste zasitili kolača, danas donosimo slasticu nakon koje nećete imati veliku grižnju savjesti. S nama ju je podijelila Sara Kostović s profila Healthy Corner by S koja nas uvijek oduševi slatkim receptima, ali u zdravijoj varijanti. Tako za kraj donosimo tzv. gnijezda s kikiriki maslacem koja možete pripremiti ako vam gosti dolaze na ispraćaj stare godine, a jako su ukusni i odličan dodatak blagdanskom stolu.

Sastojci

- 5 žlica heljdinog brašna
- 3 žlice kokosovog brašna
- 2 žlice pirovog bijelog brašna
- 2 žlice glatkog kikiriki maslaca
- 20 g whey proteina (okus kikiriki)
- vanilin šećer
- cimet
- 2 žlice eritrita
- pola praška za pecivo
- 6 žlica maslaca
- voda
* po potrebi još malo pirovog brašna za oblikovanje

Priprema

Upalite pećnicu na 200 stupnjeva. Pomiješajte brašno, whey protein, vanilin šećer, cimet, eritrit i pola praška za pecivo.

Dodajte maslac narezan na trakice te sve dobro rukama ujedinite. Dodajte malo vode, tek toliko koliko vam je dovoljno za nastavak miješenja te ponavljajte postupak s vodom dok ne formirate kuglu.

Po potrebi dodajte još malo pirovog bijelog brašna. Ostavite tijesto pola sata u hladnjaku te nakon toga oblikujte manje kuglice od tijesta, slažite ih na papir za pečenje, unutar svake utisnite rupicu za punjenje nadjeva te ih pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva cca 20-ak minuta (gotovi su kad poprime zlatno-žutu boju).

Ostavite da se ohlade te rupice popunite nadjevom po želji (puding, džem…). U slast!

 

Pogledajte ovu fotografiju iz 1931.: Oduševili su nas stil i modna usklađenost prekrasnih dama

Besprijekorno zimsko izdanje Anje Alavanje: 'Ne nosim Uggsice, tajice ni monokromatske trenirke'

Investitor koji je na Badnjak prošetao jedan od najzanimljivijih outfita na špici: 'Trendove ne pratim, imam svoj specifičan ukus'

Pratit će vas od jutra do večeri: Za ove parfeme kažu kako na koži traju cijeli dan

 

 

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".