Keksi zbog kojih nećete imati grižnju savjesti: Obožavat će ih ljubitelji maslaca od kikirikija

Sara Kostović s profila Healthy Corner by S pripremila je zdravu slasticu za koju će se tražiti kolačić više
Vidi originalni članak

Mnogi su ovog siječnja donijeli nove odluke, a neke od njih vezane su i za pravilnu prehranu. Preskačete li slatko ili ste smanjili količinu, danas donosimo recept zbog kojeg nećete imati grižnju savjesti. S nama ga je podijelila Sara Kostović s profila Healthy Corner by S koja nas uvijek oduševi slatkim receptima, ali u zdravijoj varijanti. Tako je napravila i gnijezda s kikiriki maslacem koji mogu biti super desert ili međuobrok.

Sastojci

- 5 žlica heljdinog brašna
- 3 žlice kokosovog brašna
- 2 žlice pirovog bijelog brašna
- 2 žlice glatkog kikiriki maslaca
- 20 g whey proteina (okus kikiriki)
- vanilin šećer
- cimet
- 2 žlice eritrita
- pola praška za pecivo
- 6 žlica maslaca
- voda
* po potrebi još malo pirovog brašna za oblikovanje

Priprema

Upalite pećnicu na 200 stupnjeva. Pomiješajte brašno, whey protein, vanilin šećer, cimet, eritrit i pola praška za pecivo.

Dodajte maslac narezan na trakice te sve dobro rukama ujedinite. Dodajte malo vode, tek toliko koliko vam je dovoljno za nastavak miješenja te ponavljajte postupak s vodom dok ne formirate kuglu.

Po potrebi dodajte još malo pirovog bijelog brašna. Ostavite tijesto pola sata u hladnjaku te nakon toga oblikujte manje kuglice od tijesta, slažite ih na papir za pečenje, unutar svake utisnite rupicu za punjenje nadjeva te ih pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva cca 20-ak minuta (gotovi su kad poprime zlatno-žutu boju).

Ostavite da se ohlade te rupice popunite nadjevom po želji (puding, džem…). U slast!

 

 

 

 

 

 

 

Pogledajte na Diva.hr
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".