Mnogi su ovog siječnja donijeli nove odluke, a neke od njih vezane su i za pravilnu prehranu. Preskačete li slatko ili ste smanjili količinu, danas donosimo recept zbog kojeg nećete imati grižnju savjesti. S nama ga je podijelila Sara Kostović s profila Healthy Corner by S koja nas uvijek oduševi slatkim receptima, ali u zdravijoj varijanti. Tako je napravila i gnijezda s kikiriki maslacem koji mogu biti super desert ili međuobrok.
Sastojci
- 5 žlica heljdinog brašna
- 3 žlice kokosovog brašna
- 2 žlice pirovog bijelog brašna
- 2 žlice glatkog kikiriki maslaca
- 20 g whey proteina (okus kikiriki)
- vanilin šećer
- cimet
- 2 žlice eritrita
- pola praška za pecivo
- 6 žlica maslaca
- voda
* po potrebi još malo pirovog brašna za oblikovanje
Priprema
Upalite pećnicu na 200 stupnjeva. Pomiješajte brašno, whey protein, vanilin šećer, cimet, eritrit i pola praška za pecivo.
Dodajte maslac narezan na trakice te sve dobro rukama ujedinite. Dodajte malo vode, tek toliko koliko vam je dovoljno za nastavak miješenja te ponavljajte postupak s vodom dok ne formirate kuglu.
Po potrebi dodajte još malo pirovog bijelog brašna. Ostavite tijesto pola sata u hladnjaku te nakon toga oblikujte manje kuglice od tijesta, slažite ih na papir za pečenje, unutar svake utisnite rupicu za punjenje nadjeva te ih pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva cca 20-ak minuta (gotovi su kad poprime zlatno-žutu boju).
Ostavite da se ohlade te rupice popunite nadjevom po želji (puding, džem…). U slast!