Kate Middleton objavila da ima rak: 'Bili su to teški mjeseci za cijelu našu obitelj, ali dobro sam'

U emotivnom videu, princeza je rekla da, iako se prvotno smatralo da njezino stanje nije kancerogeno, rak je pronađen u njezinom sustavu nakon abdominalne operacije i ona je sada u "ranoj fazi" preventivne kemoterapije.
Vidi originalni članak

Usred pitanja o tome gdje se nalazi, Kate Middleton, princeza od Walesa, potvrdila je da je bila podvrgnuta liječenju raka u najnovijem videu objavljenom na službenom Instagram profilu.

U emotivnom videu, princeza je rekla da, iako se prvotno smatralo da njezino stanje nije kancerogeno, rak je pronađen u njezinom sustavu nakon abdominalne operacije i ona je sada u "ranoj fazi" preventivne kemoterapije. Nije potvrdila vrstu raka.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli The Prince and Princess of Wales (@princeandprincessofwales)

“Htjela sam iskoristiti ovu priliku da vam se osobno zahvalim za sve divne poruke podrške i za vaše razumijevanje dok sam se oporavljala od operacije. Bilo je to nevjerojatno teških nekoliko mjeseci za cijelu našu obitelj, ali imala sam fantastičan liječnički tim koji se sjajno brinuo za mene, na čemu sam jako zahvalna.

U siječnju sam bila podvrgnuta velikoj operaciji abdomena u Londonu i tada se mislilo da moje stanje nije kancerogeno. Operacija je bila uspješna. Međutim, testovi nakon operacije pokazali su da je rak bio prisutan. Moj medicinski tim stoga je savjetovao da se podvrgnem preventivnoj kemoterapiji i sada sam u ranoj fazi tog liječenja. Ovo je naravno došlo kao veliki šok, a William i ja činili smo sve što možemo da obradimo i riješimo ovo privatno za dobrobit naše mlade obitelji”, rekla je u videu koji je navodno snimljen u Windsoru u srijedu.

“Kao što možete zamisliti, za to je trebalo vremena. Trebalo mi je vremena da se oporavim od teške operacije da bih mogla započeti liječenje. Ali, što je najvažnije, trebalo nam je vremena da sve objasnimo Georgeu, Charlotte i Louisu na način koji je njima prikladan i da ih uvjerimo da ću ja biti dobro. Kao što sam im rekla: Dobro sam i svakim danom postajem sve jača fokusirajući se na stvari koje će mi pomoći da ozdravim; u mom umu, tijelu i duhu. Imati Williama uz mene također je veliki izvor utjehe i sigurnosti. Kao i ljubav, podrška i dobrota koju su pokazali mnogi od vas. To nam oboje puno znači.

Nadamo se da ćete razumjeti da nam kao obitelji sada treba malo vremena, prostora i privatnosti dok završim svoje liječenje. Rad mi je uvijek donosio duboki osjećaj radosti i veselim se što ću se vratiti kad budem mogla ali za sada se moram usredotočiti na potpuni oporavak. U ovom trenutku mislim i na sve one čije je živote zahvatio rak. Molimo sve koji se suočavaju s ovom bolešću, u bilo kojem obliku, ne gubite vjeru i nadu. Niste sami."

Kate Middleton je udana za princa Williama, nasljednika britanskog prijestolja. Kralj Charles III, Williamov otac, također je trenutno na liječenju raka nakon što mu je dijagnosticiran ranije ove godine.

Glasine o njezinoj odsutnosti kruže od siječnja, kada je objavljeno da je primljena u bolnicu zbog "planirane operacije abdomena". Službenici palače odbili su otkriti razlog operacije, ali su rekli da će Middleton ostati u bolnici dva tjedna i da se neće vjerojatno vratiti svojim javnim dužnostima prije Uskrsa. U video, Kate nije potvrdila kada će se vratiti javnim dužnostima, iako se Uskrs sada čini sve manje vjerojatnim. 

Istog dana kad je otkrivena da je Kate podvrgnuta operaciji, odvojeno je objavljeno da je kralj Charles bio podvrgnut liječničkom pregledu zbog "povećane prostate". Samo nekoliko tjedana kasnije, Buckinghamska palača otkrila je da je kralju Charlesu dijagnosticiran rak.

Kada je ožujak došao, javnost se počela pitati gdje je i kako je Kate Middleton. Iako je prva njezina postoperativna fotografija procurila 4. ožujka, bila je zrnata i nije nimalo pomogla ugušivanju mnogih teorijskih zavjera. Zatim je 10. ožujka, na Majčin dan u Ujedinjenom Kraljevstvu, na službenim profilima Kate Middleton i princa Williama objavljena fotografija princeze s njihovo troje djece. No, mnogi brzo su istaknuli da se čini da je fotografija lažirana - i sasvim sigurno, četiri najveće svjetske novinske agencije na kraju su izdale obavijest o ubijanju fotografije navodeći "digitalnu manipulaciju".

Sljedeći dan, Kate se ispričala za kontroverzu oko fotografija, priznajući da "poput mnogih fotografa amatera, povremeno eksperimentiram s uređivanjem." Međutim, to nije uvjerilo javnost da je sve u redu, a teorije o tome gdje je Middleton otada su se nastavile, sve do objavljivanja novog videa.

Pogledajte što se nosilo na 30. Večernjakovoj ruži: Šljokice i kožni komad popularan su odabir
10 najprodavanijih maskara na domaćem web shopu: Pronađite svog favorita već od 4 eura!
Šamponi za kosu čija je cijena pristupačna, a odlično odrađuju svoj posao

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".