Kao stvoren za ljetne dane: Domaća blogerica podijelila nam je recept za ukusnu deliciju s jagodama

Bojana Matek s nama je podijelila recept za kolač od jagoda koji istovremeno sladi i osvježava!
Vidi originalni članak

Bojana Matek (@bokylicious) na svojem nas Instagram profilu uvijek oduševi ukusnim receptima, a ovog nam je puta za oko zapeo recept za ukusnu deliciju s jagodama. Sezona jagoda je u punom jeku, a ova jednostavna i sočna, brza galetta je uvijek dobra ideja. 

Ovo je jedna od najjednostavnijih ljetnih slastica, jer u nekoliko minuta od sastojaka koje uvijek imate kod kuće, smućkate ovu finu deliciju. Voće birate sami, ali u originalu idu jagode, a upravo im je sezona u punom jeku.

Sastojci (šalica 380 - 400 ml) za tijesto:

- 1 i 1/4 šalice brašna
- 125 g hladnog maslaca
- 3 žlice šećera
- prstohvat soli
- 60 - 70 ml hladne vode

Sastojci (šalica 380 - 400 ml) za punjenje:

- 500 gr jagoda
- 1 žlica gustina
- 1 vanilin šećer
- 1/3 šalice šećera
- 2 žličice aceto balsamica (opcionalno)
- 1 jaje
- 1 žlica kristal šećera za posipanje

Priprema:

U posudu stavite brašno, šećer, sol i dodajte jako hladan maslac narezan na kockice. Umiješajte maslac prstima dok se ne stvore mrvice. Dodavajte pomalo vodu i umijesite tijesto. 

Ovisno o veličini šalice koju koristite, možda će trebati dodati još malo više vode od gore navedenog. Oblikujte kuglu, spljoštite ju u disk i umotajte u plastičnu foliju. Pustite tijesto da odmori u frižideru od 30 minuta do sat vremena.

U međuvremenu nasjeckajte jagode na ploškice ili četvrtine. Pomiješajte ih sa šećerom, vanilin šećerom i gustinom te aceto balsamicom ako ga koristite. On će posebno naglasiti aromu jagoda. Ostavite ih u hladnjaku da se mariniraju i puste sok (njega nemojte stavljati na tijesto) .

Tijesto tanko razvaljajte u krug, Posložite na njega marinirane jagode ostavljajući rub od 3-4 cm koji ćete preklopiti preko jagoda.

Razmutite jaje, premažite tijesto, pospite kristal šećerom i pecite oko 20-25 min u pećnici zagrijanoj na 180°C.

Poslužite toplo s kuglicom sladoleda, frozen jogurta ili hladno sa šećerom u prahu.

Mini suknja i tenisice o kojima se vode velike rasprave: Divna Sara zna kako spojiti klasiku i trendove
Zanimljiva dama privlačila poglede: 'Pošto sam slikarica, volim sve boje, pa ih kombiniram po svome'
'Sunset blush' najljepši je izbor za savršeno rumenilo ovog ljeta

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".