Kampanja #BudiNARCISa

FOTO: Pr, Na foto: Iva Šulentić FOTO: Pr, Na foto: Mirjana Mikulec FOTO: Pr, Na Foto: Margareta Mađerić FOTO: Pr, Na Foto: Ankica Dobrić
Brojne dame u podizanju svijesti protiv raka dojke
Vidi originalni članak

Iva Šulentić, Mirjana Mikulec, Ankica Dobrić, Margareta Mađerić i brojne druge poznate i anonimne hrabre dame uključile su se u kampanju podizanja svijesti #BudiNARCISa s ciljem da što više žena upozore na važnost brige o zdravlju dojki. Narcis je cvijet koji simbolizira snažne, ponosne i hrabre žene koje se bore s opakom bolešću, zbog čega se dan obilježavanja borbe protiv raka dojke naziva upravo Danom narcisa. 

Rak dojke najčešća je vrsta raka kod žena. Jedna od osam žena u Europskoj uniji do svoje osamdeset i pete godine oboli od raka dojke. Uspoređujući se sa zemljama Europske unije, Hrvatska je po smrtnosti na 16. mjestu. Nažalost, ni žene u mlađoj dobi nisu pošteđene ove opake bolesti, što znači da žene različitih životnih dobi mogu biti žrtve raka dojke. S obzirom na današnje mogućnosti rane dijagnostike, žene moraju spoznati važnost redovitih mamografski pregleda koji im mogu spasiti život: ako se rak dijagnosticira u ranom stadiju, tada je petogodišnje preživljavanje u 96 % slučajeva.

Ove se godine na Trgu bana Jelačića u subotu, 19. ožujka, od 10.00 do 14.00 sati obilježava 20. Dan narcisa u organizaciji Gradskog ureda za zdravstvo Grada Zagreba i Hrvatske lige protiv raka, gdje će se prodajom narcisa sakupljati pomoć za Udrugu žena oboljelih od raka. 

Pogledajte na Diva.hr
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".