Kakva su pravila odijevanja za žene i muškarce koji posjećuju Katar? Nema preuske i prozirne odjeće, prekratkih hlača...

Pravila odijevanja vrijede na svim javnim mjestima. Što se tiče plaža, većina je u vlasništvu hotela pa su kupaći kostimi dozvoljeni.
Vidi originalni članak

Katar ima propise o tome što stanovnici i turisti mogu, a što ne smiju nositi, bez obzira na vrlo visoke temperature tijekom cijele godine. Preporuka za sve koji dolaze jest da se izbjegava odjeća koja otkriva previše. Kako piše The Sun, žene moraju pokriti ramena i nositi suknje, haljine i hlače koje prekrivaju koljena.

Kodeks odijevanja odnosi se na mjesta kao što su trgovački centri, tržnice te druga javna područja. The Sun donosi i neke preporuke za odijevanje žena, a one uključuju majice, bluze i košulje koje pokrivaju ramena i ne otkrivaju dekolte, zatim maxi haljine s rukavima, odnosno modele haljina koje pokrivaju i ramena i koljena te hlače ili traperice. 

Hrvatski navijači u tradicionalnim katarskim narodnim nošnjama zabavljaju se u centru Dohe

 

Majice s tankim naramenicama i prozirna odjeća se ne preporučuju, piše Doha Guides i dodaju da, ako vam se čini da je nešto prekratko, bolje je taj odjevni komad ili preskočiti ili nositi u kombinaciji s nečim dugačkim. 

Što se tiče plaža, većina njih u Dohi nalazi se u vlasništvu hotela pa je moguće nositi bikini ili neku drugu vrstu kupaćeg kostima. Jedina plaža koja nije u vlasništvu hotela i javno je mjesto plaža je Katara, i na njoj vrijede gore spomenuta pravila odijevanja. Dakle, žene ne smiju nositi odjeću koja pokazuje ramena ili koljena, otkriva dekolte ili je preuska. 

Kad je u pitanju odijevanje muškaraca, The Sun piše da su preporuka dugačke hlače poput cargo ili laganih chinos modela. Međutim, ne mogu nositi traper, sportske ili neke druge hlače koje ne pokrivaju koljena, odnosno dopuštene su kratke hlače, no dužine ispod koljena. 

Doha Guides piše kako se od turista ne očekuje da budu u potpunosti prekriveni, no odjeća treba biti skromna i konzervativna te ne smije previše otkrivati. Dresovi, majice, polo majice i košulje dopuštene su i ženama i muškarcima, baš kao i trenirke, traperice i cargo modeli hlača. 

U smjernicama su se dotaknuli i odjevnih kombinacija na stadionima pa navode kako je zabranjeno biti bez majice

 

Anica Kovač ležerno izdanje nadopunila je poželjnim dizajnerskim komadima: 'Volim zeleno, a i općenito boje da razvedre sivi dan'

Elegantna haljina i trendi čizme: Sa samo dva komada, Fani Čapalija napravila je savršenu odjevnu kombinaciju

Upečatljiv kaput kakvog nosi simpatična arhitektica popularan je među Hrvaticama, a ona ga odlično kombinira

Zavirite u najljepši frizerski salon u Hrvatskoj koji svojim uređenjem stoji uz bok salonima svjetskih metropola - Salon Franić

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".