Kako je moda krala od Bowieja

Glazbenik, ali i modni kameleon David Bowie inspirirao je kolekcije najvećih modnih dizajnera...
Vidi originalni članak

Bowie, nedavno preminula rock zvijezda, ostavio je ne samo dubok trag u glazbi nego i u modnom svijetu. U novom broju magazina Diva koji je na kioscima od subote 13. veljače donosimo priču o geniju koji je neprestano izmišljao sebe ispočetka, miješao avangardu s undergroudom, eleganciju s trashem, poigravao se seksualnošću donoseći i glazbom i izgledom nove ideje. Od Ziggyja Stardusta do Thin White Dukea i Alladina, sa svakim novim kostimom i likom u koji je ulazio Bowie je bio autentičan i jedinstven.

Nije čudo što je moda teko često posuđivala njegove ideje. Inspirirao je Jan Paul Gaultiera, Pradu, Alexandera McQueena. Za proljetnu kolekciju Saint Laurenta Hedi Slimane direktno je izvukao inspiraciju iz njegova briljantnog Thin White Dukea, lika koji ga je okupirao sredinom 70-ih: bijela košulja, usko odijelo, uska kravata i zalizana crvena kosa. “Hladno lice koje krije vatru, čovjek koji živi na čili papričicama, kokainu i mlijeku. Bio je moj idol iz djetinjstva”, rekao je Slimane.

Na glazbenikovu fazu Ziggy Stardust osvrnuo se Raf Simons u Dioru nazvavši šou za proljetnu couture kolekciju 2015. “Moonage Daydream” – modeli su bili u čizmama od lateksa koje su sezale do bedara i pripijenim trikoima grafičkog uzorka. “Bio je vrlo haute couture, a istodobno potpuna suprotnost tome”, objasnio je Simons. U kojim se još kolekcijama vidi trag Davida Bowieja pročitajte u novom broju Dive koja donosi i druge uzbudljive teme: priču o Xenia Designu, stotoj godišnjici britanskog Voguea, hanjinama kakve su najčešće nosile dobitnice nagrade Oscar, savršenoj šminci za valentinovski spoj, mnoštvo modnih trendova za proljeće...

Usto, u Divi potražite i kupon za veliku nagradnu igru u kojoj možete osvojiti Meblo kuhinju sa svim pripadajućim uređajima vrijednu više od 60.000 kuna koju uz Divu organiziraju i drugi Večernjakovi luksuzni magazini Living, Moje zdravlje i Slano&Slatko. 
 

Pogledajte na Diva.hr
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".