Kada vas ponese shopping ludilo: Kako posljedice impulsivne kupnje okrenuti u win-win situaciju?

Black Friday, koji nije samo petak, već se proteže i na tjedan, vrijeme je kada će mnogi od vas posegnuti u svoje novčanike i krenuti kupovati sve i svašta po “nevjerojatnim” sniženjima. No sigurno će se u ovome kupovanju pronaći proizvodi koje ste kupili impulzivno. Evo koje je rješenje ako ste se zaletjeli u kupnju.
Vidi originalni članak

U predblagdansko vrijeme, kada već počinjemo razmišljati o tome što darovati svojim najdražima, ali i samima sebi, popusti na Black Fridayu dolaze nam baš kao “as na desetku”. Idealna prilika da i oni koji su inače prilično racionalni kad je kupnja u pitanju, polude, poneseni silnim popustima, a često i neke stvari koje im se inače ne bi našle u “košarici” prelaze u kategoriju “moram imati”. 

I kamo god da usmjerite svoj pogled, bilo da pretražujete po portalima najnovije vijesti ili samo odete pod pauzom po kavu i ručak, sa svih strana iskaču nevjerojatni popusti, koji vas mame da ipak provjerite treba li možda i vama nešto što se krije iza natpisa “povoljno”, “na popustu”, “Black Friday”. Iako kod nas ne vlada potpuno ludilo, kao recimo u SAD-u, gdje se kupci doslovno tuku za stvari na suludim sniženjima, manija kupovanja kreće već s prvim odbrojavanjem koje ukazuje na to da su praznici za shoppingholičare počeli i da je pred vama prilika života da u svoj ormar ili stan “uvučete” još jedan predmet “bez kojega ne možete živjeti”.

I nakon što prođe ludilo, gomila nove odjeće, nešto skupe kozmetike, koja je, eto, bila vrlo povoljna, sportske opreme, pokoji gadget ili kućanski aparat usele u vaš stan, a vaš račun u banci doslovno vrišti jer je ispražnjen više nego što ste planirali – dolazi otrežnjenje. “Možda mi neke od ovih stvari ipak nisu trebale”, pomisao je koja vam se prva javlja. Da, i vi ste postali žrtva impulzivne kupnje!

I, što sad?

Kupili ste pametni sat, koji očitava vaše korake, mjeri vam disanje, broji pojedene kalorije i čita koliko ih potrošite i dok spavate, i bio je na popustu pa ste ga dobili samo za 200 eura. Ili, možda vam je bio potreban samo blender, ali pokraj njega ste ugledali i sokovnik, snižen na čak 30 posto. Niste niti ovako dobar “deal” mogli propustiti… Kupljeno.

Ponekad pogreške mogu dovesti i do iznenadnih dobitaka, ili barem možete pokriti trošak u koji ste ušli posve nepromišljeno. Nakon što ohladite glavu, a ludilo rasprodaje po trgovinama polako padne u zaborav, sve stvari možete prodati nekome kome su doista potrebne. I čak dobiti istu cijenu za koju ste kupili proizvod. Dakle, win-win situacija.

Ulazak u nepotreban trošak više nije još jedna izgubljena bitka u borbi s impulzivnom kupnjom, već može postati i prilika za zaradu. Na Njuškalovu Marketplaceu možete oglasiti sve, doslovno od igle do lokomotive, i uspješno prodati proizvod.

Ako vam ne treba TAJ blender ili pametni sat…

Ako vas opterećuje što ste kupili neki kuhinjski aparat, pametni sat, ili možda i mobitel, jer je riječ o proizvodima čije cijene nisu zanemarive, čak niti na najluđim popustima, sigurno ga oglasite na Njuškalu. Ako želite postići što bolju cijenu za proizvod koji prodajete, važno je da sačuvate garanciju, račun, ali i pakiranje u kojem je proizvod došao. Na taj način, zadobivate povjerenje kupaca pa će i oni prije pristati na vašu cijenu.

Niti skupa večernja haljina ili skijaško odijelo, koje nikad nećete koristiti – jer zapravo ne skijate, ali je bilo na ludom popustu, i to zadnji broj pa ste ga kupili, ne moraju skupljati prašinu i mjesto u vašem ormaru. Na Njuškalovu Marketplaceu postoji upravo rubrika u kojoj možete oglasiti i takve stvarčice. Želite li bolju cijenu, sačuvajte etiketu, ali ako ste već probali komad odjeće koji vam ne treba, nema veze, i tada ga možete prodati. U ovoj rubrici “Od glave do pete”, osim odjeće, možete oglasiti torbe, naočale, satove, ali i obuću, radnu odjeću, dječju odjeću i obuću. 

Ako ste od onih što najviše vole trošiti novac na uređenje doma, a na Black Fridayu doista ima raznih popusta na svakakve “sitnice” pa ste ih, naravno i kupili, ali ste zaključili da se uopće ne uklapaju u vaš dom, sve ih možete ponuditi u rubrici “Sve za dom”.

Uz PayProtect, prodajete sigurno!

Vaši kupovni ''izleti'' nekome drugome mogu postati dobitak, zar ne? A Njuškalo je idealna i potpuno sigurna platforma za prodaju stvari koje vam nisu potrebne. Uz sigurnosni sustav PayProtect, vaša je uplata sigurna te kada prodajete s PayProtectom, dobivate ponude kupaca, a možete ih potvrditi ili odbiti. Troškovi dostave utvrđuju se  kada postavite oglas i dodaju se na iznos koji plaća kupac. Nakon prihvaćene ponude, naručujete dostavu na svoju adresu, a Njuškalo čuva novac koji je kupac uplatio te vam ga šalje nakon potvrde o ispravnosti predmeta.

Iako nas sniženja ponekad potaknu da impulzivno kupimo proizvode koje možda nismo planirali, rješenje za takve izlete nalazi se na samo nekoliko klikova!

Sadržaj nastao u suradnji s Njuškalom. 

Pogledajte na Diva.hr
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".