Kad se zatvor pretvori u topli obiteljski dom

FOTO: INSTAGRAM FOTO: INSTAGRAM
Obiteljska kuća na obroncima Engleske adaptirana je i nitko osim povijesnih svjedočanstava ne bi ni pomislio da je ovo ikad bilo mjesto za zatvorenike.
Vidi originalni članak

Kuća u engleskoj nemetropolitanskoj grofoviji Derbyshire iz zatvorske zgrade pretvorena je u topli obiteljski dom obitelji Heaton. Vlasnica ovog historijskog zdanja Sarah Heaton izjavila kako je to bio težak put od stare ruševne zgrade stvoriti kuću na čak tri kata. Okosnica kuće je prekrasna kuhinja građena od opeke. Spuštene stropove pridržavaju čelične grede, a služe također i kako bi prekrile još uvijek vidiljive inicijale bivših zatvorenika. Kuća također sadrži raskošan kamin, oko kojeg se nalaze glinene pločice. Niz kuću nalazi se spiralno stubište, a arhitekt Derek Trowell pobrinuo se da kuća izgleda industrijski. Vlasnici ovog napoleonskog zatvora kažu kako su zbog pravnih problem morali neko vrijeme obustaviti adaptaciju, ali sada uživaju u blagodatima ovog neobičnog doma. Sarah i suprug Graeme Reed strastveni su kolekcionari starih predmeta i internetske kupnje, tako su supružnici interijer kuće uredili proizvodima kupljenim na eBay-u. I dok ovu zgradu samo povijesni testameni odaju da je nekad bila englesko zatvorsko središte, danas ona poprima novu svrhu, a osim obiteljskog doma, Heatonovi su dio kuće namijenili i za artistički studio.

Pogledajte na Diva.hr
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".