Još nije kasno za omiljene kolače: Napravite čokoladnu salamu za koju će se tražiti komad više

Ako niste počeli s pripremom božićnih kolača, imamo odličnu ideju koju možete isprobati
Vidi originalni članak

Recepte Anamarije Habuš s bloga Mrvice sa stola i njezinog Instagram profila uvijek rado isprobamo jer su jednostavni, gotovi za čas i, najvažnije od svega, jako ukusni. Za njezine se kolače uvijek traži komad više, a posebno uživamo u njezinih božićnim receptima.

Jedan od njih je i onaj za čokoladnu salamu, popularan božićni kolač koji svoje mjesto nađe na mnogim blagdanskim stolovima. 

Zvijezde ovog kolača su čokolada, keksi te suhe smokve, a recept ponađite u nastavku.

Sastojci

  • 200 g tamne čokolade
  • 100 g maslaca
  • 70 g šećera u prahu
  • 100 g sitno sjeckanih suhih smokava
  • 2 žlice džema od smokava i naranče
  • 100 g suhog keksa
  • 2 žlice ruma

Priprema

  • Čokoladu i maslac otopite na pari, dodajte šećer u prahu i miješajte dok se svi sastojci ne sjedine.
  • Sitno nasjeckane smokve i izlomljene kekse stavite u zdjelu, dodajte im rastopljenu čokoladu, maslac, rum, džem od smokava i naranče te promiješajte da se sastojci sjedine.
  • Smjesu ostavite da se ohladi te ju potom istresite na prozirnu foliju.
  • Rukama formirajte oblik salame i zamotajte čvrsto u foliju. Salamu stavite u hladnjak preko noći.
  • Ohlađenu salamu ostavite na sobnoj temperaturi 30 minuta, uvaljajte u šećer u prahu i narežite na debljinu 1 cm

 

Pogledajte na Diva.hr
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".