Jeste li znali da na Zarinim stranicama možete pronaći i recepte? Donosimo jedan baš savršen za Uskrs

Zara Home je u sekciji 'Recepti' podijelila, između ostalog, recept za Meringue jaja, a prate ga prekrasne fotografije
Vidi originalni članak

Odmaramo od šopinga, no i dalje volimo vidjeti što su nam brendovi pripremili, a posebno nas je iznenadila Zara Home. Na njezinnim smo smo stranicama pronašli nekoliko odličnih recepata koji će poslužiti kao odlična priprema za Uskrs. Ako još nemate ideje kakve biste slastice mogli pripremiti, donosimo odličnu ideju iz Zara Home sekcije 'Recepti', a riječ je o meringue gnijezdu s kremom od kokosa

Prije svega, donose nekoliko savjeta kako bi se izbjegla gumena tekstura. S bjelanjkom treba raditi na sobnoj temperaturi i pripaziti da nema ostatka žumanjaka. Nadalje, posuda u kojoj se tuče bjelanjak treba biti čista i bez ikakve masnoće, a šećer ne smije biti u kristalićima. Također, bitno je da se ne dodaje na početku ili odjednom. 

Sastojci za 10 g gnijezda:

Za gnijezda

  • 6 bjelanjaka (jaja veličine L)
  • 320 g bijelog šećera
  • 1 žlica kukuruznog škroba

 Za kremu od kokosa

  • 250 ml slatkog vrhnja ili punomasnog mlijeka
  • 6 žumanjaka 
  • 125 g šećera
  • 3 žlice svježeg ribanog kokosa (može i suhi)
  • 1 otopljeni list želatine

Za ukrašavanje

  • mala čokoladna jaja
  • jestivo cvijeće
  • 6 žlica ribanog kokosa (može i suhi)

Priprema:

  • Bjelanjke tucite na srednjoj ili visokoj brzini dok se ne počnu pjeniti
  • Malo pomalo dodajite mješavinu šećera i kukuruznog škroba te nastavite tući smjesu na visokoj brzini dok ne postane bijela i čvrsta
  • Kada stavite sav šećer, nastavite tući još 8 minuta dok se smjesa ne zasjaji
  • Zagrijte pećnicu na 100 ºC
  • Žlicom stavljajte odvojene porcije na lim za pečenje u koji ste prethodno stavili masni papir. Žličicom ih oblikujte u obliku gnijezda
  • Pecite 2 sata ili dok se meringue potpuno ne osuši
  • Ugasite pećnicu i ostavite je malo otvorenom dok su gnijezda još unutra

Priprema kreme:

  • Ugrijte mlijeko ili slatko vrhnje, no pripazite da ne zavrije. Skinite ga s vatre i dodajte 3 žlice ribanog kokosa
  • Tucite žumanjke sa šećerom dok ne postanu pjenasti. Dodajte pola količine mlijeka i promiješajte
  • U drugu posudu stavite mješavinu, dodajte ostatak mlijeka i kuhajte na srednjoj/visokoj vatri uz stalno miješanje dok se mješavina ne zgusne.
  • Smjesa nikad ne smije provrijeti ili se kuhati na previsokoj temperaturi jer će žumanjci koagulirati
  • Skinite smjesu s vatre. Ako je i dalje tekuća, dodajte list želatine koji ste prethodno rastopili u vodi
  • Ostavite smjesu da se potpuno ohladi. Ispunite gnijezda, pospite ribanim kokosom i na vrh stavite čokoladna jaja
Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".