Iva Šutić stoji iza Instagram-profila @iwaiva i uvijek nas oduševi kreativnim igrama sa sinom Lenonom, fotografijama lijepih interijera, receptima i kreativnim flat layevima, a ovog smo puta kod nje pronašli savršen recept za tortu u kojoj će uživati baš svi. Riječ je o Rajskoj torti u kojoj glavnu riječ imaju jagode, a po želji ih možete zamijeniti i drugim sezonskim voćem, poput malina ili borovnica. Ovakva će torta biti prava zvijezda uskrsnog stola, a recept donosimo u nastavku.
Priprema kora
- Pomiješati 25 dag maslaca, 20 dag šećera, 1 vanilin šećer i prstohvat soli
- Dodati 25 dag oštrog brašna i pola vrećice praška za pecivo
- Podijeliti na četiri jednaka dijela i svaku kuglu raširiti na zasebnom papiru za pečenje u kruh promjera 24 cm
- Izraditi čvrsti snijeg od 4 bjelanjka, podijeliti u 4 dijela i svaki dio namazati preko tijesta na papirima za pečenje
- Pomiješati 1 vrećicu badema u listićima, 2 žlice šećera u prahu i 1 žlicu cimeta i to posuti po svakoj kori, gore po bjelanjku
- Stavljati jednu po jednu koru na naopako okrenuti protvan u pećnicu na 180°C na par minuta, dok ne dobije boju na rubovima
Priprema kreme
- čvrsto umutiti 800 ml slatkog vrhnja
- pomiješati 4 žumanjka s 10 dag šećera u prahu, može i na pari, i oprezno umutiti u šlag
- oprati 0,5 kg voća po želji
Slagati kora - krema - voće i tako na kat, a završiti s korom koja vam je najljepše ispala te ohladiti preko noći!