Jeste li već isprobali Rajsku tortu, desert za koji kažu da je drugačiji i finiji od ostalih?

Iva Šutić s Instagram-profila @iwaiva podijelila je s nama recept za Rajsku tortu koju možete isprobati ove nedjelje
Vidi originalni članak

Iva Šutić stoji iza Instagram-profila @iwaiva i uvijek nas oduševi kreativnim igrama sa sinom Lenonom, fotografijama lijepih interijera i kreativnim flat layevima, a ovog smo puta kod nje pronašli savršen recept za tortu u kojoj će uživati baš svi. Riječ je o Rajskoj torti u kojoj glavnu riječ imaju jagode, a po želji ih možete zamijeniti i drugim sezonskim voćem, poput malina ili borovnica

Priprema kora

  • Pomiješati 25 dag maslaca, 20 dag šećera, 1 vanilin šećer i prstohvat soli
  • Dodati 25 dag oštrog brašna i pola vrećice praška za pecivo
  • Podijeliti na četiri jednaka dijela i svaku kuglu raširiti na zasebnom papiru za pečenje u kruh promjera 24 cm
  • Izraditi čvrsti snijeg od 4 bjelanjka, podijeliti u 4 dijela i svaki dio namazati preko tijesta na papirima za pečenje
  • Pomiješati 1 vrećicu badema u listićima, 2 žlice šećera u prahu i 1 žlicu cimeta i to posuti po svakoj kori, gore po bjelanjku
  • Stavljati jednu po jednu koru na naopako okrenuti protvan u pećnicu na 180°C na par minuta, dok ne dobije boju na rubovima

Priprema kreme

  • Čvrsto umutiti 800 ml slatkog vrhnja
  • pomiješati 4 žumanjka s 10 dag šećera u prahu, može i na pari, i oprezno umutiti u šlag
  • oprati 0,5 kg voća po želji

Slagati kora - krema - voće i tako na kat, a završiti s korom koja vam je najljepše ispala te ohladiti preko noći!

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".