Vila i restoran Cantilly Garden Restaurant nalaze se u vili izgrađenoj 1918. godine, obnovljenoj uz poštivanje tradicije i pravila restauracije, pod budnim okom restauratora. Prostrane terase i zeleni vrt stvaraju ugođaj odmaka od gradske svakodnevice, a unutrašnjost spaja povijesni ambijent s modernim gastronomskim konceptom.
Ove jeseni Cantilly započinje novo kulinarsko poglavlje pod vodstvom chefa Luke Džamarije. Mladi kuhar iz Mokošice kod Dubrovnika profesionalno kuha od 17. godine, a iskustvo je stjecao u restoranima s Michelinovim zvjezdicama, luksuznom resortu Anantara u Omanu te vodećim hrvatskim hotelima i restoranima.
Sa samo 25 godina postao je jedan od najmlađih Executive Chefova u zemlji, a sada u Samoboru razvija sezonski i održivi jelovnik temeljen na suradnji s lokalnim proizvođačima i vlastitim vrtom restorana.
Posebnu simboliku i romantičnu notu vili daje činjenica da je posvećena Stanku Vrazu i Julijani Cantillly, Samoborki i nećakinji Ljudevita Gaja, u koju je pjesnik bio zaljubljen. Stoga se jedine dvije sobe na katu restorana zovu upravo Stanko i Ljubica, kako ju je on zvao, kao intimni hommage toj ljubavi.
Jesenski meni osmišljen je kao spoj lokalnog terroira i suvremenih kulinarskih tehnika. U ponudi su jela poput marinirane jadranske ribe s agrumima i ikrom pastrve, ragouta od srnetine s njoketima i prahom od maline te filea jelena s kremom i confitom od buče i demiglaceom sa šljivama.
Pogledajte galeriju chic jakni iz Zare
Vegetarijanski tanjuri naglašavaju slojevitost jednostavnih namirnica, primjerice poriluk u više tekstura ili mrkvu u četiri varijante.
Deserti reinterpretiraju klasike u jesenskom ruhu, crumble od pečenih jabuka i šljiva sa sladoledom od cimeta, Pavlova sa sezonskim voćem i veganskom meringom te suvremena verzija šnenokli s bermetom kao posvetom samoborskoj tradiciji.
Restoran nudi dva degustacijska menija – Garden, fokusiran na povrće i sezonske proizvode vrta, te Land, koji obrađuje meso i ribu kroz moderne tehnike i profinjene kombinacije. Vinska karta sadrži više od 450 etiketa, a sommelier uz svaki slijed predlaže vinske pratnje koje nadopunjuju okus jela.
Cantilly Garden Restaurant ove jeseni predstavlja novu kulinarsku priču u Samoboru, u kojoj sezonske namirnice, lokalni proizvođači i suvremeni pristup stvaraju gastronomski doživljaj u povijesnom ambijentu.