Na današnji dan rodio se Freddie Mercury

Subotom, na Divinom web portalu, možete pročitati događaje iz prošlosti koji su ostavili svoj trag u njoj. Danas slavimo rođendan pjevača čiji se život, i nakon njegove smrti 1991. godine nije ugasio.
Vidi originalni članak

Rođen 5. rujna 1946. godine pod imenom Farrokh Bulsara, do svoje osamnaeste godine života živio je u Zanzibaru, zajedno sa svojom obitelji. Pohađajući englesku školu dobio je nadimak Freddie, a tako ga mi danas i znamo. Nakon nemira u afričkoj državi Tanzaniji, seli se u Veliku Britaniju te tamo počeo svoju glazbenu karijeru. Freddie Mercury smatra se jednim od najvećih vokala glazbene povijesti. S grupom Queen stvorio je mnogo svjetskih hitova koji se puštaju na radio stanicama i danas, poput "Bohemian Rhapsody“ koji se u Britaniji zadržala devet tjedana na broju jedan top ljestvica. Godine 1987. Freddie je saznao da boluje od SIDE, te se njegov život ugasio samo četiri godine nakon toga. Samo nekoliko mjeseci nakon njegove smrti izašao je posljednji album grupe  Queen (za Mercurieva života) sa pjesmama „"The Show Must Go On" i "These Are the Days of Our Lives" koje su preostali članovi napisali kao oproštaj najboljem prijatelju i velikom pjevaču. Danas, Freddie bi navršio šezdeset i devetu godinu. Ostao je u povijesti zapisan kao iznimno talentiran glazbenik s vokalnim sposobnostima koje danas rijetko tko ima.

Pogledajte na Diva.hr
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".