Jabuka i cimet omiljen su zimski spoj: Isprobajte recept za tortu koja će nestati u trenu

Zrinka Zekulić stoji iza bloga Gladuša, a prisjetili smo se njezinog recepta za bezglutensku tortu od jabuke i cimeta jer je idealna za hladnu sezonu
Vidi originalni članak

Spoj jabuke i cimeta jedan je od onih za koje smo baš uvijek raspoloženi, a kao stvoren je za dane kad padnu temperature. Iz tog smo se razloga prisjetili recepta kojeg je s nama podijelila gastro-blogerica koja stoji iza nadimka na Instagramu Gladuša sam ja. Riječ je o bezglutenskom kolaču s jabukom i cimetom za kojeg će se definitivno tražiti komad više. Zrinka Zekulić koja stoji iza bloga i Instagrama Gladuša kaže kako su bezglutenski kolači jedna zaista posebna priča te iz njih čovjek može uvijek nešto novo učiti i podijelila s nama recept u čijem ćete receptu zasigurno uživati. 

Sastojci:

- 5 jaja

- 100 g kokosovog šećera

- 60 g integralnog rižinog brašna*

- 40 g tapioke*

- 1 prašak za pečenje

- 5 srednjih jabuka

- šaka nasjeckanih oraha

- 1 žličica cimeta

- par kapi ruma po želji

*umjesto tapioke i rižinog brašna možete koristiti 100 g integralnog pirovog ili pšeničnog brašna. 

Postupak:

Istucite bjelanjke u snijeg, a posebno i žumanjke zajedno sa šećerom, dok ne dobijete svijetložutu smjesu. U žutu smjesu dodajte ekstrakt vanilije, brašno i tapioku u koje ste prethodno umiješali prašak za pečenje. Ako nemate rižino brašno ni tapioku, a niste osjetljivi na gluten, slobodno ih zamijenite sa 100 g integralnog pirovog ili pšeničnog brašna.

Umiješajte par žlica snijega da razrijedite mješavinu pa onda polako dodajte tu smjesu u snijeg, pazeći da ne istisnete zrak.

Podijelite smjesu u dva dijela i slažite redosljedom: prvi dio smjese pa naribane jabuke, u koje ste stavili malo cimeta i žličicu ruma, zatim drugi dio smjese. (kalup promjera 24 cm)

Pecite na 180 °C s ventilacijom oko 20-30 minuta, ovisno o jačini vaše pećnice. Probodite čačkalicom kako biste se uvjerili da je kolač gotov. Možete servirati uz kuglicu sladoleda od vanilije.

Maja Tedeschi, jedna od najbolje odjevenih Hrvatica, odlično nosi najtraženije čizme sezone

Dobar je stil nasljedan: Studentica arhitekture i konzultantica nisu mogle proći nezamijećeno u centru grada

Ekonomistica izvrsnog smisla za modu: 'Gotovo uopće ne nosim nakit, a najčešće biram tenisice, hlače i neki dugački kaput'

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".