“Ja BiH...5 dana Zagreba u Sarajevu 2016.“

Kao i prethodnih godina program festivala i ovaj je put predstavio različite umjetničke i zabavne forme: nove hrvatske filmove, izložbu, koncerte i multiartistički projekt
Vidi originalni članak

Sarajevo i Zagreb vole se javno, a to je po sedmi put potvrdio, sada već kultni festival, “Ja BiH…5 dana Zagreba u Sarajevu”. Festival je trajao od 30.05. do 3.06.2016. godine, a kroz svoj program predstavio je različite umjetničke forme i zanimljiva kuturna događanja koja su ponovo oduševila sarajevsku publiku. Gosti samog festivala bili su između ostalog i: Alka Vuica, Samir Ćeramida iz Plavog Orkestra, publicist i muzički kritičar Ognjen Tvrtković, veleposlanik RH u BiH Ivan Del Vechio, balerina i direktorica Udruženja umjetnika Bell Arte Nađa Pušilo, veleposlanik Austrije u BiH, nj.eks. Martin Pammer, glumica Nada Đurevska, ali i brojni drugi kojima je ovaj festival prirastao srcu. U filmskom dijelu festivala, u sarajevskom art kinu Meeting Point prikazani su novi hrvatski filmovi: „Imena višnje“, „ Zagrebačke priče 3“, „ Ljudožder vegetarijanac“, „Zvizdan“ i „ Život je truba“, a poseban gost festivala bio je proslavljeni redatelj Branko Schmidt, čija su dva filma bila u programu. Ove godine preko izložbe „Ciklus” profesora arhitekture Petra Barišića s Akademije likovne umjetnosti iz Zagreba, dogovorena je lijepa suradnja dviju akademija, sarajevske i zagrebačke. Tradicionalne prijateljske zabavno-glazbene veze Zagreba i Sarajeva svojim su nastupom učvrstili umjetnici Paula Jusić i Đelo Jusić.jr. koncertom „Pjesme za dušu“, ali i Teška Industrija, koja svoj najnoviji CD “SELFIE” poklonila sarajevskoj publici. A sve je završilo u Cafe Clubu Gogo - Magacin Kabarea s projektom FreeDA , uz mlade glumačke snage iz Hrvatske : Neru Stipičević, Miu Biondić i Petra Cvirna. U vrijeme ekonomskih i političkih kriza, organizatori festival su potvrdili da kultura stvara neraskidive veze, pokazujući da Zagreb i Sarajevo imaju puno dodirnih točaka, a da im je kvaliteta konstanta u realizaciji ove lijepe umjetničke priče.

Pogledajte na Diva.hr
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".