Izvorna ruska jela u Pushkin's Officeu

Pushkin’s Office izvrsno je pojačanje zagrebačke gastroscene. Donosi izvorna ruska jela, votka se pije rashlađena i na eks, sluša se ruska glazba.
Vidi originalni članak

Prva lekcija koju smo dobili u Pushkin’s Officeu jest da se votka mora piti rashlađena na -18°C, uvijek na eks i to tako da se dah zadrži, a nakon gutljaja zrak polako ispusti na nos.

Druga je da je doista ljekovito piće. Ručak koji počne s ovako poučnim zagrijavanjem tijela i uma ima sve predispozicije da bude dobar... Iza ovog obiteljskog biznisa stoje supružnici Bobo i Jana, Ruskinja, tako da je jelovnik doista izvoran. A na njemu je mnogo više od boršča za koji smo svi čuli. Ostatak ruske kuhinje uglavnom je nama nepoznanica.

Ručak smo započeli manje razvikanom soljankom, juhom od više vrsta suhog mesa i vrhnja, slanom i moćnom, a nastavili sa sibirskim pelmenima, okruglicama od mesa u torbicama od tijesta, blaga okusa, ali i vrlo zasitnima.

Pridoda li se tome veličina porcija (obilno je skromna riječ), kad su na red došle puničine palačinke (s crvenim kavijarom!) nije bilo lako. Ipak, ovo jelo preporučujemo da svakako kušate, kao i druge divote ove velike zemlje: pisanicu Petra Velikog, odrezak donskih kozaka (goveđi odrezak u umaku od bijelog luka), lovački gulaš od vepra, jelena i druge divljači koji se na otvorenoj vatri kuha četiri sata, bezmesni babuškin krumpir.

Desert? Snježna kraljica ili specijalitet kuće, torta Puškin.

Selekciju vrhunskih votki ne treba ni spominjati, ali ugodan ambijent sa samovarima, balalajkama i Puškinovim autoportretom na zidu treba vidjeti, kao i čuti glazbene nastupe subotom. I da, atmosfera je doista obiteljska, pomaže i pas Archie.

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".