Izložba Pauline Jazvić "I recommend Vodka"

Jučer je u Kući za ljude i umjetnost LAUBA, otvorena izložba koju ne želite propustiti...
Vidi originalni članak

„Hrvatska umjetnost danas“ naziv je serije samostalnih izložbi čiji je cilj prezentacija aktualne domaće umjetničke produkcije, format koji je Lauba pretvorila u svoj zaštitni znak. Uz dosad predstavljene izložbe Zlatana Vehabovića, Lovre Artukovića, Ivane Franke, Kristiana Kožula, Kristine Lenard, Brune Pogačnika, Viktora Popovića, Marka Tadića, Alema Korkuta, tandema Žižić/Kožul te TARWUK, serija je nastavljana i u 2016. godini s prvom samostalnom izložbom Pauline Jazvić u Kući za ljude i umjetnost.

Izložba naslovljena „I recommend Vodka“ predstavlja hrvatskoj publici ciklus od dvadesetak slika velikog formata nastalih u posljednje dvije godine. Autorica, poznata po kombinaciji tehnika i materijala, ovoga je puta tematski i dalje ostala u domeni istraživanja svakodnevnice suvremenog društva, no fokus je stavljen na slikarstvo kao medij. Što o svakodnevici i suvremenom društvu ima za reći i pokazati ova autorica, imate priliku pogledati od jučer, pa sve do 21.veljače.

Paulina Jazvić diplomirala je 1995. godine  Dizajn odjeće i tekstila na Tekstilno - tehnološkom fakultetu u Zagrebu, a 2001. Stekla je diplomu na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu, smjer grafika, u klasi prof. Šuteja. Dosad je izlagala je na 70 skupnih i 35 samostalnih izložbi. Aktivna je članica je HDLU-a i za svoj je rad primila šest nagrada . Trenutno je zaposlena kao docentica na Tekstilno - tehnološkom fakultetu (TTF) u Zagrebu na studiju Dizajna odjeće i tekstila na kolegijima Kreiranje odjeće.

Pogledajte na Diva.hr
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".