Izabrale kolegice: najbolji ženski automobili za grad

Iako ne postoji automobil isključivo za žene ili muškarce, postoje neki modeli koje žene jednostavno obožavaju, zato smo izabrale one koji po našem mišljenju zaslužuju biti pratilac svakoj ženi
Vidi originalni članak

U današnjem ubrzanom svijetu, kada smo (pre)opterećeni informacijama i dnevnim zadacima, žene su pravi superheroji koji obavljaju više zadataka i bez napora žongliraju s brojnim obavezama, od vožnje djece u školu i na razne treninge do izrade prezentacija u zadnji čas i kava s prijateljicama. A pouzdan i praktičan gradski automobil neophodan je za sve moderne superheroje. Bilo da ste mlada mama ili žena usmjerena na karijeru, pronalazak pravog automobila učinit će vaše svakodnevne aktivnosti bržim i jednostavnijim. 

No zbog stanja na tržištu automobila općenito, i zbog rasta cijena i zbog dostupnosti vozila, novi automobili sve se slabije kupuju. Srećom, rabljenih automobila na Njuškalu ima pregršt, a mi smo izabrali njih pet koje bismo mi vozili.

1. Kompaktni hatchback - Ford Fiesta
Kompaktni hatchback oduvijek je bio popularan izbor za gradske gužve i svakodnevna kratka putovanja nudeći izvrsnu upravljivost, preglednost i učinkovitost kada se radi o potrošnji goriva. Ovi automobili uglavnom su manjih dimenzija, što ih čini idealnima za uska parkirna mjesta i “probijanje” kroz gradske gužve. Nekada niste mogli pobjeći od činjenice da je mali auto doista mali auto, no noviji gradski automobili narasli su u dimenzijama i pružaju dovoljno prostrane interijere i prtljažni kapacitet. Zato već godinama vladaju gradovima i pružaju svestranost za prijevoz djece, namirnica ili sportske opreme. Mi smo izabrali ovu Ford Fiestu sa štedljivim dizelskim motorom i bogatom Titanium opremom.

Naravno, Fiesta je popularna među oba spola i s razlogom je bila jedan od najprodavanijih europskih automobila godinama, no isto tako je svojevremeno bila proglašena i najboljim ženskim automobilom u velikoj konkurenciji. Ono što je žiri naglasio onda vrijedi i danas, mala Fiesta ima sve, od praktičnosti do sigurnosti za cijelu obitelj. Uz štedljive motore općenito, Fiesta je natrpana tehnologijom (za tako mali i povoljan auto), a i dalje odlično izgleda i zabavno ju je voziti. Pravi užitak vožnje.

2. Mini SUV - Mazda CX3
Ako tražite automobil s malo više prostora, a ne želite se odreći manevarskih sposobnosti gradskog automobila, onda želite mini SUV poput Mazde CX-3. Ovakva vozila nude viši položaj sjedenja, što omogućuje bolju preglednost ceste i prometa općenito, što je dodatna pogodnost za sve one koji nisu najsigurniji u svoje vozačke sposobnosti. Mini SUV-ovi često dolaze s naprednim sigurnosnim značajkama kao što su nadzor mrtvog kuta i kamere za gledanje unatrag, što omogućuje bezbrižnost tijekom svakodnevnih putovanja na posao. S velikim prtljažnim prostorom i prostranom unutrašnjošću, mini SUV poput Mazde CX3 može bez problema prevesti vašu djecu, njihove prijatelje i svu opremu potrebnu za razne aktivnosti. A bit će i više nego dobar za vikend-putovanja ili godišnji odmor.

3. Električni automobili - Renault Zoe
Za ekološki osviještene žene hibridni ili električni automobili odličan su izbor. Hibridni automobili kombiniraju motor s unutarnjim izgaranjem i električni motor, čime se osiguravaju optimalne performanse i ušteda goriva. Električni automobili, s druge strane, u potpunosti rade na struju, što rezultira nultom emisijom stakleničkih plinova. Stanice za punjenje sve su rasprostranjenije, što olakšava punjenje vozila dok kupujete ili tijekom drugih aktivnosti.

Model koji smo mi odabrali je Renault Zoe, potpuno električni automobil koji je po mnogima najbolji odabir za prvi električni automobil. Za razliku od većine ostalih električnih automobila koji su još uvijek egzotika na našim cestama, Zoe je prisutan već duže vrijeme pa ih i samim time ima dosta na Njuškalu.

Zoe je sličnih proporcija kao najpopularniji gradski auti i skromne je veličine, taman da se može vrlo dobro nositi s gradskom gužvom. S 338 litara prtljažnik je dovoljno prostran za kupnju, prtljagu, sportske torbe i dnevne potrepštine. Retrovizori koji se mogu uvući kada zaključate automobil i ujednačene ručke stražnjih vrata daju mu lijep i elegantan izgled.

A električni motor i automatski mjenjač daju užitak potpuno novog načina vožnje. Bešumna vožnja i ubrzanja kao puno jači automobili znače da ćete izazivati začuđene poglede drugih vozača na semaforu.

4. Kompaktne limuzine - Honda Civic
Kompaktne limuzine poput Honde Civic poznate su po svojoj praktičnosti, udobnosti i pouzdanosti. Ovi automobili nude udobno sjedenje za vozača, ali i za putnike na stražnjim sjedalima, što ih čini pogodnim i za duža putovanja. Kompaktne limuzine obično dolaze s modernim tehnološkim značajkama, poput prilagodljivog tempomata i upozorenja za vozilo u mrtvom kutu. Uz učinkovitu potrošnju goriva i kompaktne dimenzije, ovi su automobili idealni za kretanje gradskim ulicama i parkiralištima.

Honda Civic je idealan ženski auto jedinstvenog dizajna interijera i eksterijera automobila. Osim toga, ima odlična vozna svojstva i pristupačnost. Dovoljno velik, a opet kompaktan izvana i prostran iznutra, Civic ima zasluženu reputaciju već godinama jer pruža izvrsnu ekonomičnost i izvanrednu pouzdanost.

5. Mali sportski auto za grad
Sportske performanse i gradska praktičnost možda ne idu zajedno, no uvijek postoji iznimka, a ona se u ovom slučaju zove Mini Cooper. Mini Cooper je kompaktni automobil koji odiše stilom i osobnošću, a snažnije varijante ostavljaju na semaforu puno skuplje jurilice iza sebe. Vole ga oni koji cijene njegov retro dizajn, agilno ponašanje u zavojima i mogućnosti prilagodbe.

Dovoljno je praktičan za četveročlanu obitelj i dovoljno moderan da impresionira zahtjevnije korisnike, s briljantnim jedinstvenim dizajnom i pametnom tehnologijom. Gradska ekonomičnost mogla bi biti bolja, ali je s druge strane izvrstan za vožnju, osobito po lijepom sunčanom vremenu. Brz i zabavan, u vožnji Minijem jednostavno se čini kao da idete puno brže nego što brzinomjer sugerira, posebno u sportskom načinu rada.

U užurbanom urbanom okruženju pronalazak pravog gradskog automobila ključan je za žene koje vode užurbane živote. Bez obzira na to vozite li djecu u školu, idete u šoping ili jurite na posao, praktičan i pouzdan automobil može napraviti veliku razliku u svim situacijama. 

Važno je napomenuti i da se ovi prijedlozi ne odnose samo na žene i da osobne preferencije mogu varirati. Preporučujemo stoga isprobati više modela automobila, razmotriti individualne potrebe i odabrati vozilo koje odgovara vašim specifičnim zahtjevima i stilu života.

Također, rabljeni automobili mogu biti jednako kvalitetni, uz nižu cijenu i puno kraći period čekanja od kupnje do vožnje u odnosu na nove automobile, a na Njuškalu je najveća ponuda vozila među kojima ćete sigurno pronaći nešto za sebe.

Razmotrite svoje prioritete prilikom odabira savršenog gradskog automobila, kao što su potrošnja goriva, sigurnosne značajke, prtljažni prostor i putnički kapacitet kada birate savršeni gradski automobil. S pravim vozilom uz sebe, rješavat ćete svoje dnevne aktivnosti s lakoćom i stilom.

*Sadržaj nastao u suradnji s Njuškalom

Elegancija na malo drugačiji način: Modne ideje prekrasne operne pjevačice osvojit će vas na prvu

Tako jednostavna, a tako prekrasna: Svojom je pojavom zasjenila sve na zagrebačkoj špici

Poljska modna kompanija Ammalfi stiže u Hrvatsku i donosi nam luksuzne swimwear brendove

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".