"Izabrala sam život“

FOTO: Getty/Guliver FOTO: Getty/Guliver
Prošli mjesec koji je bio posvećen borbi protiv raka dojke pisali smo o poznatoj voditeljici Giuliani Rancic koja je hrabrošću i vedrinom tu bitku dobila.
Vidi originalni članak

Postala je poznata zbog dugogodišnjeg staža u medijima i mnoštva nagrada, nekoliko objavljenih knjiga, vlastite linije odjeće i čaša za vino, a sada je svoju hrabrost pokazala i u borbi protiv neplodnosti i opakog raka dojke zbog kojeg je podvrgnuta dvostrukoj mastektomiji. U ljepoti i srčanosti Giuliane veliki udio imaju i njeni talijanski korijeni. Naime, ova novinarka i voditeljica sa sedam godina preselila se s obitelji iz rodnog Napulja u SAD. Giuliana De Pandi, što joj je djevojačko prezime, u novi veliki svijet došla je sa slabim znanjem engleskog jezika i velikim očekivanjima. Dok je gledajući serije učila engleski, maštala je kako će jednog dana ona biti na malim ekranima. San je ostvarila, a Giuliana i u 40-ima plijeni pozornost svojom pojavom. No, nije oduvijek bilo tako. “Sa 13 godina su mi dijagnosticirali skoliozu koja, ako se ne liječi, vodi do trajne deformacije. Stvar kod skolioze jest što djevojčice čini posebno ružni ma. Jedno je mrziti svoju kosu ili imati loš ten jer te se stvari mogu uspješno tretirati. Skoliozu je jako teško kamuflirati i to je nešto što te muči svake minute. Uvijek sam nosila vrećastu odjeću i izgledala sam kao da se na nešto naslanjam”, rekla je Giuliana koja je nakon desetljeća borbe operirala kralježnicu. Ostao je trajni ožiljak te koščate izbačene lopatice zbog kojih se počelo pričati da voditeljica ima poremećaj prehrane. 

“To je bilo vrlo bolno. S ovim leđima i njihovim izgledom živim otkako sam bila djevojčica. Čak i da nabacim kilograme, moje bi lopatice ovako izgledale. Cijeli život me nazivaju ružnom, ali to me učinilo osobom kakva sam danas. Djevojkama govorim da će sve s čime se bore proći i poslije će postati njihova snaga. Iako je bolno prisjetiti se toga, ništa ne bih mijenjala”, rekla je za People magazin.
Giuliana je danas uspješna žena koja ponosno korača crvenim tepihom, bilo kao uzvanica ili reporterka koja stoji uz bok velikim zvijezdama Hollywooda. Svoju televizijsku karijeru započela je na E! kanalu, a nakon 14 godina vođenja informativne emisije odlučila je krenuti dalje. “Odlazak je bio moja odluka. Kada sam počinjala, E!News je bio posao snova. No nije ostalo više ništa što bih tamo mogla ostvariti, a željela sam i dalje rasti kao osoba, poslovna žena i voditeljica.“ Giuliana vodi emisiju o modi Fashion Police, a okušala se i u modnom dizajnu linijom odjeće G by Giuliana Rancic u suradnji s brandom HSN te je osmislila i inovativne čaše za vino, XO, G.

Supruga Billa Rancica, porijeklom Hrvata, upoznala je na NBC-ju, a u braku su od 2007. Imali su i vrlo uspješan zajednički reality show “Giuliana & Bill”. Bill je Giuliani podrška u svemu, pa su tako zajedno prošli mnoge teške trenutke, od spoznaje o neplodnosti do 2011. kad je Giuliani dijagnosticiran rak dojke zbog kojeg je podvrgnuta dvostrukoj mastektomiji. “Ne mogu biti mirnija nego što jesam nakon odluke koju sam donijela. Ali teško je i još uvijek se katkada noću znam slomiti, obično oko dva ujutro, i tada se okrenem od Billa da ga ne probudim, plačem i mislim o tome kako mi se to dogodilo. Na kraju je bitno izabrati život i više se nikad ne osvrtati na to. Meni je bilo važno potpuno odstraniti tumor, samo sam ga željela maknuti. Mislim da ti ožiljci pričaju nevjerojatnu priču. Uvijek kad ih pogledam pomislim: ‘Wow, uspjela sam to preživjeti.’ Bill i ja pokušavamo u svemu naći svijetlu stranu. Kada mi je pomogao izabrati nove grudi, šalili smo se na račun veličine i da će možda izgledati još bolje. Odbijam biti slomljena. Toliko je prekrasnih stvari u mom životu”, ne jednom ispričala je. Ova hrabra žena uspjela je pobijediti rak, ali posljedice su ostale. Lijekovi koje uzima protiv raka onemogućuju dobivanje na težini, pa je javnost često proziva zbog pretjerane mršavosti. “Neki govore da se rak vjerojatno vratio, neki me optužuju za sve vrste poremećaja u prehrani. Koji put, to je neizdrživo. Jedem više od svojih prijatelja, ali ne mogu se udebljati. Želim izgledati fit, prekrasno i seksi, a ne mogu. Ipak, sve je to nevažno jer sretna sam što imam vrstu raka koji reagira na lijekove.”

Potaknuta svojim iskustvom Giuliana je pokrenula Fab-U-Wish, program potpore za žene oboljele od raka, a kako bi se bolje osjećale i beauty stranicu FabFitFun. “Hollywood je težak i mnogo je pritiska oko izgleda. Radim na tome da se osjećam i izgledam dobro i zaboravim sve ostalo. FabFitFun je mjesto koje promovira sretan i zdrav životni stil. Ovo je možda očito, ali doista mislim da više vrijedi ono što je iznutra nego ono izvana.”

Pogledajte na Diva.hr
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".