Isprobajte savršen recept za kruh domaće blogerice koji je idealan za uskršnji stol

Iva Šutić s nama je podijelila presladak i ukusan recept za uskršnji kruh koji će biti zvijezda svakog stola
Vidi originalni članak

Ako još nemate ideje kakve biste slastice mogli pripremiti ovog Uskrsa, donosimo odličan recept domaće blogerice Ive Šutić, poznate pod imenom @iwaiva. Na njezinom profilu možete pronaći recepte za ukusna i pomalo drugačija slana i slatka jela, a ovog Uskrsa možete pripremiti  kruh u obliku ovčice, jelo koje će se definitivno istaknuti na blagdanskom stolu. 

Sastojci:

  • 650 g glatkog brašna
  • malo soli
  • kvasac
  • 1 jaje
  • maslinovo ulje

Priprema:

U većoj posudi pomiješajte 650g glatkog brašna (nemojte sve odjednom sipati, prvo stavite cca 450g) i žličicu soli. u to prosipajte dignuti kvasac i miksajte par minuta dok se ne razradi gluten, a onda dodajte 1 jaje, 4 žlice maslinovog ulja i ostatak brašna i pustite da se sve sjedini. Tijesto ne smije biti pregusto, radije nek je lagano ljepljivo.

Pustite da se tijesto diže dok se ne udvostruči, cca 40 minuta, onda ga podijelite na male loptice pa zatim oblikujte u oblik ovčice.

Premažite sve loptice žumanjkom, a sve osim glave i nogu posipajte sezamom. Oko ovčici napravite od pola masline/par zrna crnog papra/grožđice. Pecite na cca 200 stupnjeva dok nije gotovo, oko 20 minuta.

– Ovčicu radim na uskršnje jutro. Od početka do kraja imam oko sat i pol. Ako ju radite dan prije, neće vam biti tako svježa i fina, posušit će se pa to nikako ne preporučam Ako želite tijesto napraviti večer prije pa staviti dignuto u frižider, onda malo proučite o hladnoj fermentaciji. No, ukratko, to vam je duža opcija, jer kad dignuto tijesto izvadite iz frižidera, treba proći 2-3 sata da se ono adaptira na sobnu temperaturu, za to vrijeme stignete napraviti friško 2 ovčice – otkrila je Iva.

Što se nosilo u Zagrebu 1960-ih? Stara fotografija dviju dama oduševila nas je na prvu
Puljanka radila kostime za Meghan Markle: Nije bila baš omiljena među kolegama, jako je zahtjevna osoba...
Novinarka odličnog smisla za modu isfurala traperice koje su hit već nekoliko sezona

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".