Ako se želite zasladiti, a pritom ne provesti puno vremena u kuhinji, imamo genijalan recept koji danas možete isprobati. Radi se o tzv. magic cake, odnosno čarobnoj torti, a recept za ovu ukusnu slasticu s nama je podijelila Anamarija Habuš s bloga Mrvice sa stola.
U Anamarijinim smo desertima uživali već mnogo puta, a priprema i rezultat su nas oduševili svaki put - recept je jednostavan za pripremu, a kolači uvijek budu preukusni. Čarobnu tortu Anamarija je opisala ovako:
- Zamislite da radite kolač! Jeste li? Ok, sada zamislite da morate napraviti samo jednu smjesu, a kolač će se sam podijeliti na podlogu, kremu i biskvit. Jeste li? Ok, stavite ga peći i dobili ste savršenu "trokatnicu" koja okusom podsjeća na kremšnite.
Recept za ovaj zanimljiv kolač donosimo u nastavku:
Sastojci:
- 8 jaja
- 300 g šećera
- 10 vrhom punih žlica glatkog brašna
- 1 l mlijeka
- 250 g maslaca
- 1 čajna žličica ekstrakta vanilije
- naribana limunova korica
Priprema:
Maslac otopite i ostavite ga sa strane da se ohladi. U posebnoj zdjeli žumanjke i šećer miksajte dok ne postanu pjenasti.
Bjelanjke umutite u čvrsti snijeg. U smjesu od žutanjaka dodajte prosijano brašno, omekšali maslac, vaniliju i postepeno dodajte mlijeko. Dobivenoj smjesi lagano dodajte snijeg od bjelanjaka.
Smjesu nemojte puno miješati da ne razbijete “oblake” od bjelanjaka. Smjesu ulijte u namašćenu i pobrašnjenu formu za pečenje, te stavite peći na 170°C na sat vremena. U slast!