Isprobajte "čarobnu" tortu: Okusom podsjeća na kremšnite, a znat će je pripremiti i amateri!

Recept za tzv. magic cake s nama je podijelila Anamarija Habuš s bloga Mrvice sa stola
Vidi originalni članak

Ako se želite zasladiti, a pritom ne provesti puno vremena u kuhinji, imamo genijalan recept koji danas možete isprobati. Radi se o tzv. magic cake, odnosno čarobnoj torti, a recept za ovu ukusnu slasticu s nama je podijelila Anamarija Habuš s bloga Mrvice sa stola

U Anamarijinim smo desertima uživali već mnogo puta, a priprema i rezultat su nas oduševili svaki put - recept je jednostavan za pripremu, a kolači uvijek budu preukusni. Čarobnu tortu Anamarija je opisala ovako:

- Zamislite da radite kolač! Jeste li? Ok, sada zamislite da morate napraviti samo jednu smjesu, a kolač će se sam podijeliti na podlogu, kremu i biskvit. Jeste li? Ok, stavite ga peći i dobili ste savršenu "trokatnicu" koja okusom podsjeća na kremšnite. 

Recept za ovaj zanimljiv kolač donosimo u nastavku: 

Sastojci:

- 8 jaja
- 300 g šećera
- 10 vrhom punih žlica glatkog brašna
- 1 l mlijeka
- 250 g maslaca
- 1 čajna žličica ekstrakta vanilije
- naribana limunova korica

Priprema:

Maslac otopite i ostavite ga sa strane da se ohladi. U posebnoj zdjeli žumanjke i šećer miksajte dok ne postanu pjenasti.

Bjelanjke umutite u čvrsti snijeg. U smjesu od žutanjaka dodajte prosijano brašno, omekšali maslac, vaniliju i postepeno dodajte mlijeko. Dobivenoj smjesi lagano dodajte snijeg od bjelanjaka.

Smjesu nemojte puno miješati da ne razbijete “oblake” od bjelanjaka. Smjesu ulijte u namašćenu i pobrašnjenu formu za pečenje, te stavite peći na 170°C na sat vremena. U slast!

 

Čak i pozira poput mame: 'Ako se dogodi da idemo u dućan, a nismo usklađene, Elena zna reći: Mama, ali mi nismo iste'
Kožne hlačice, hit natikače i bijela majica: Ljepotica pokazala stajling kojem je teško pronaći manu
Hrvatice obožavaju minijaturnu torbicu od gotovo 11 tisuća kuna; nosi je i Marko Grubnić
Anita i Lily najslađi su prizor koji ćete danas vidjeti: 'Lily iz kuće ne želi izaći bez kape i sunčanih naočala'

 

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".