Integralne kiflice koje će nestati u trenu, a mogu ih pripremiti i apsolutni početnici

Integralne kiflice nestat će za čas, a savršene su za doručak ili međuobrok
Vidi originalni članak

Vikend je pred nama, a svi koji traže ukusan, a istovremeno zdrav recept u kojem će uživati, danas imamo odličnu ideju koju je s nama podijelila Sara Kostović s Instagram-profila @healthycornerbys. Riječ je o pirovim integralnim kiflicama čija je priprema prilično jednostavna tako da ih mogu napraviti i potpuni početnici. 

Sastojci: 

  • 300 g pirovog integralnog brašna
  • pola vrećice suhog kvasca
  • prstohvat soli
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • pola žlice eritrita
  • 150-200 ml tople vode, procijenite po potrebi

Priprema:

Od navedenih sastojaka umijesite blago ljepljivo tijesto. Mijesite ga kuhačom barem 5 minuta i ostavite na toplome dok se ne udvostruči, približno sat vremena. Nakon toga, tijesto premijesite kuhačom i ostavite ga opet 15-ak minuta na toplome. Pobrašnite podlogu, tijesto premijesite na podlozi, presijecite ga na pola i svaku polovicu razvaljajte i isjecite na šesnaestine. Svaki trokutić ispunite džemom, sirom ili nadjevom po želji.

Rolajte trokutić od debljeg ruba prema vrhu trokuta. Slažite kiflice na papir za pečenje, premažite ih maslinovim uljem, pospite sjemenkama po želji i pecite u zagrijanoj pećnici na 200°C 30-40 min. Test čačkalicom je obvezan jer vrijeme ovisi o jačini pećnice. 

 

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".