Influenceri pogođeni trenutnom situacijom: Nema upita za suradnju, fotografi nedostupni, plaćanje kasni

Tri influencerice koje broje između pola milijuna i 9 milijuna pratitelja na društvenim mrežama su podijelile svoje iskustvo
Vidi originalni članak

Mnoge su industrije pogođene pandemijom koronavirusa, a nedostatak projekata i angažmana vidljiv je i na društvenim mrežama, gdje se dio influencera požalio da gubi dio, ako ne i cijeli svoj prihod. Naime, od početka pandemije koronavirusa, brojni su brendovi 'srezali' svoje budžete ili privremeno zatvorili vrata svojih trgovina, neki čak i web shopova, što znači da su privremeno obustavljene i suradnje s influencerima. Iako se to po društvenim mrežama još uvijek ne može zaključiti jer mnogi i dalje objavljuju fotografije raskošnog lifestylea s predznakom #throwback, čini se kako se i oni nalaze u velikim problemima. To su potvrdile i tri influencerice, koje su u svojem intervjuu za TMZ otkrile kako je virus drastično utjecao na njihove poslove i suradnje, a samim time i prihode. 

Ministar Beroš pravi je hit na društvenim mrežama; u videu pogledajte najbolje objave:

Jedna od njih je i Ella Rose koja na Instagramu ima više od 811 tisuća pratitelja, a kaže kako prošlog tjedna nije dobila niti jednu ponudu za sponzoriranu objavu, iako su takve ponude bile svakodnevne, čak nekoliko njih. Za TMZ je rekla kako se morala odreći i fotografa te da sad taj posao mora odraditi sama. 

Osim što su ostali bez suradnji, influenceri se žale da neki brendovi kasne s plaćanjem, a to je potvrdila Desiree Schlotz koja na Instagramu ima 427 tisuća pratitelja, a dodala je i da je teško stvarati originalan sadržaj kad mora biti zatvorena u kući.

Da ova kriza pogađa i uistinu velike 'igrače' na Instagramu, potvrdila je i Abigail Ratchford, koju prati čak 9 milijuna ljudi. Za TMZ je rekla da je godišnje od društvenih mreža mogla zaraditi oko pola milijuna dolara, no ni približnu zaradu ne očekuje u ovoj godini, već je svjesna da će ta brojka itekako pasti. Osim što nema više ponuda, problem joj stvara i činjenica da fotografi, stilisti i vizažisti nisu više dostupni pa preostale ugovorene suradnje mora odraditi sama, bez njihove pomoći.

Pogledajte na Diva.hr
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".