Imamo odličan razlog zbog kojeg ćete poželjeti biti u Splitu ovog petka!

Bar hotela Ambasador odmah po otvorenju postao je splitski hit, a u petak od 19 sati bit će središte kulinarskog užitka kojeg, kroz pet sljedova, donosi mladi chef Roko Nikolić.
Vidi originalni članak

Bar Split iz kojeg pruža se jedan od najljepših pogleda na grad pod Marjanom u petak navečer postaje place to be za sve željne vrhunske gastronomije upotpunjene izvanrednim koktelima. Bar hotela Ambasador odmah po otvorenju postao je splitski hit, a u petak od 19 sati bit će središte kulinarskog užitka kojeg, kroz pet sljedova, donosi mladi chef Roko Nikolić.

Barom dominira grandiozni šank za kojim će svoje vrhunsko barmensko znanje pokazati Filip Pleteš. Smješten na atraktivnoj gradskoj lokaciji, bar Split omiljeno je mjesto lokalaca i njihovih gostiju: u jutarnjim satima uživa se u kavi, dok su popodnevni i večernji sati rezervirani za raskošnu selekciju pića. Spektakularan pogled vrhunski je 'dodatak' jedinstvenoj večeri koju će glazbeno obogatiti DJ Matthew Bee. 

Roko Nikolić poznato je ime gastro scene. Chef splitskog restorana Zoi za 15. prosinca priprema impresivnu večeru od pet sljedova koja će zadovoljiti nepca i najzahtjevnijih gurmana. Za tu je prigodu osmislio sljedeća jela: šalamaštrani teleći jezik u kombinaciji s celerom, gorušicom i divljim zeljem, zatim brudet od trlje s dodatkom pastrnjaka te rafiole punjene goveđim repom, aronijom, ciklom i tartufom. Goste će dočekati i janjeći kapural u raštiki s janjećim fileom i janjećim juiceom, dok će večeru upotpuniti desert u kombinaciji mrkve, naranče, indijskog oraha i maslinovog ulja. 

Iako ima samo 28 godina, iza Roka je zavidna karijera. Znanje je stjecao na kulinarskom institutu Kul IN, zatim u talijanskoj kulinarskoj akademiji Alma. Radio je i u toskanskom restoranu Arnolfo, 'okićenom' s dvije Michelinove zvjezdice. Prije splitskog Zoija, gdje je chef od kolovoza ove godine, radio je u rovinjskom restoranu Blu, a nedavno smo ga imali prilike gledati i kao gosta u televizijskom showu Masterchef.

Svaki slijed iz kuhinje bit će pažljivo uparen s koktelima koje će, posebno za tu prigodu, osmisliti i kreirati Filip Pleteš, jedan od najpoznatijih hrvatskih barmena. Filip se stručno usavršavao i stjecao iskustvo po cijelom svijetu. Karijeru je započeo na Royal Caribbeanu, jednom od najvećih kruzera, gdje je, tada kao 21-godišnjak, bio najmlađi barmen u povijesti tog kruzera. Dvije je godine proveo kao dio hrvatskog brenda Old Pilots, a odnedavno radi kao key account manager u švicarskoj tvrtki Mikks. Gostima će u baru hotela Ambasador predstaviti signature koktele: Yuzu, bazga i pjenušac, zatim Hendricks, bosiljak i limeta, Monkey shoulder i cold brew cocco te marakuja, limun i Hendricks. Okupljeni će imati priliku isprobati i selekciju single malt whiskeyja.

Večera je zakazana za 15. prosinca u 19 sati. Cijena fantastičnog gastronomskog doživljava je 90 eura, a svi zainteresirani se mogu prijaviti na poveznici ili na telefon recepcije hotela Ambasador 021 293 000. 

Za dodatne informacije, pratite društvene mreže hotela Ambasador: Instagram i Facebook.

Naša poznata vizažistica Seka Kožul otkriva kako njegovati kožu tijekom zime i koje promjene napraviti u rutini šminkanja
Nenad Sovilj više je od umjetnika: 'Cvjetovi u Genesisu simboli su titana, a nose se kao broš ili na ogrlici'
Mini suknja izgleda odlično uz visoke čizme: 'Volim nositi i jarke boje, ali to smije biti samo jedan komad u kombinaciji'

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".