Imamo najukusniji recept za voćnu tortu s Plazma keksom za koju će se tražiti kriška više

Bojana Matek s nama je podijelila recept za tortu koja istovremeno sladi i osvježava!
Vidi originalni članak

Jagoda nikad dosta, a obožavamo ih i u desertima jer uvijek daju dozu sočnosti. Bojana Matek na svojem nas Instagram-profilu uvijek oduševi ukusnim receptima, a ovog nam je puta za oko zapeo recept za tortu od jagoda i Plazme keksa. Umjesto jagoda, super će se uklopiti i neko drugo voće, primjerice borovnice, a Bojanin recept prenosimo u nastavku:

Sastojci za bisvkit

  • 1 l mlijeka
  • 3 pudinga od vanilije
  • 10 žlica šećera
  • 300 g Plazma keksa
  • 150 g maslaca
  • 300 g kiselog vrhnja (25% mliječne masti)
  • 150 g bijele čokolade
  • 500 g jagoda ili voće po želji

Sastojci za kremu

  • 400 ml vrhnja za šlag
  • 1 vanilin šećer
  • 1 šlag fix

ili

  • 80 g maslaca sobne temperature
  • 250 g krem sira
  • 3 žlice šećera u prahu
  • 100 g bijele čokolade

Priprema

  • sitno nasjeckati jagode
  • kekse izlomiti rukama na sitne komadiće
  • prašak za puding i šećer pomiješati s 12 žlica mlijeka koje su izdvojene od litre mlijeka
  • ostatak mlijeka zakuhati 
  • skuhati puding
  • u vrući puding dodati maslac narezan na kockice, zatim izlomljenu bijelu čokoladu i kiselo vrhnje te sve dobro sjediniti
  • dodati izlomljeni keks, promiješati, a zatim i nasjeckano voće
  • umiješati ravnomjerno
  • na dno kalupa za torte staviti papir za pečenje pa smjesu usuti u kalup i sve poravnati te ostaviti 2-3 sata u hladnjaku
  • kad se torta ohladi, pažljivo odstraniti obruč kalupa te preokrenuti tortu na pladanj za posluživanje
  • odsraniti dno kalupa, a zatim i papir za pečenje

Bijela krema na vrhu može biti izrađeno vrhnje za šlag s vanilin šećerom ili šlag fixom. To je jednostavnija verzija, no može se pjenasto izraditi maslac kojem se doda šećer u prahu, krem-sir i bijelu čokoladu istopljenu u mikrovalnoj. Mikserom treba sve povezati u kompaktnu kremu te ukrasiti tortu pomoću dresir-vrećice. Tortu hladiti još barem sat vremena, a bilo bi dobro i dulje kako bi keksi omekšali. 

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".