Idealno za rujanski izlet: Malo mjesto u unutrašnjosti Istre koje očarava tirkiznim slapovima i prirodnim bazenima

Kotli se nalaze u sastavu grada Buzeta, a iako nisu naseljeni, živosti ne nedostaje zahvaljujući brojnim turistima
Vidi originalni članak

Pandemija koronavirusa mnogima je pokvarila planove za inozemna putovanja pa su u prvi plan došle ljepote Hrvatske, bilo na obali ili na kontinentu. Trenutačna je situacija idealna za otkrivanje skrivenih otoka, uvala, domaćinstava s odličnom gastro ponudom, polja lavande ili suncokreta koji služe kao najljepša Instagram-kulisa, baš kao što je izletište Pekici u Istri o kojem smo ranije pisali. Bez obzira što se ljetu bliži kraj, i dalje možete ukrasti jedan vikend i uživati u skrivenim ljepotama.

Pronašli smo najljepšu Instagramsku kulisu: Polje lavande u istarskom izletištu Pekici pravi je mali raj

I ovog smo puta otišli u Istru, također u njezinu unutrašnjost, u malo mjesto Kotli koje izgleda potpuno nestvarno. Naselje se nalazi u sastavu grada Buzeta, a poseban šarm daje mu rijeka Mirna koja sa svojim slapovima stvara pravu čaroliju. Osim slapova, posjetitelje najviše oduševljava tirkizna boja rijeke, kao i prirodni "bazeni" zahvaljujući kojima su savršene fotografije zajamčene!

Na prvu, mnogi ne vjeruju da se Kotli nalaze u Hrvatskoj pa ga uspoređuju s turskom atrakcijom, tzv. "pamučnim dvorcem" Pamukkale, odnosno kompleksom jedinstvenih mineralnih izvora u jugozapadnoj Turskoj. 

U Kotlima se nalazi i mali kameni mlin koji je čak i u funkciji, a posljednji je od 60 mlinova koji su se nekad koristili 

Iako u selu Kotli nema stanovnika, živosti ne nedostaje zahvaljujući brojnim turistima kojima je ovo nezaobilazna lokacija prilikom posjeta Istri. Ako planirate put Istre ili se Kotli nalaze na listi želja, zasigurno ćete uživati u prekrasnim prizorima koje smo pronašli na Instagramu, a zbog kojih jedva čekamo posjetiti ovo čarobno selo. 

Vogue je izdvojio osam najljepših hrvatskih plaža:

FOTO: Shutterstock Vogue piše kako je Zlatni rat poznat kao i Zlatni rog te smješten zapadno od Bola. Opisuju ga kao jednu od omiljenih hrvatskih ljetnih destinacija, ne samo zbog tirkizno plavog mora, već i mnoštva vodenih sportova u ponudi. FOTO: Shutterstock - Smještena na Makarskoj rivijeri, Punta Rata dokaz je da mediteranski raj još uvijek postoji. Na stijenama i u sjeni borova lako je pronaći mirno mjesto za odmor, piše Vogue. FOTO: Instagram @shesafairy Vogue piše kako je plaža Betina spilja smjestena u stijenama - izvrsno je očuvana, a dostupna je isključivo morskim putem, primjerice kajakom. FOTO: Shutterstock - Tijekom Drugog svjetskog rata, Britanci su bili stacionirani na Visu, a danas se smatra jednim od najljepših hrvatskih otoka. Plaža Stiniva smještena je u mirnom dijelu, pristup s kopnene strane je otežan, a to plažu čini još šarmantnijim, napisali su. FOTO: Instagram @littlegreenbay - Uokvirena maslinama, na plaži možete uživati u ležaljkama, a gosti hotela mogu se poslužiti maskama za ronjenje, kao i daskama za veslanje. Jedan od najljepših kutaka na Hvaru, napisali su za malu zelenu uvalu. FOTO: Shutterstock Plažu Nugal na Makarskoj rivijeri naziva još jednom bajkovitom destinacijom. Smještena je između stijena, na sunčanoj strani Biokova, a opisuju je i kao omiljenu među nudistima. FOTO: Shutterstock - Plaža Dubovica na Hvaru popunjava sve ljetne zahtjeve. Čisto i mirno more, zaštićena od vjetra, idealna je za otkrivanje prekrasnog morskog života, piše Vogue. FOTO: Grgo Jelavic/PiXSELL - S pogledom na Dubrovnik i šljunkom, Banje su jedna od najpoznatijih plaža južne Dalmacije, zaključili su popis najljepših plaža.

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".