Idealna playlista za vaš trening

Sport i glazba oduvijek su bila dobitna kombinacija. Jedno vam hrani tijelo, a drugo duh. Kada ih povežete zajedno uspjeh vam je zagarantiran. Mi vam donosimo playliste koja će vas motivirati i potaknuti na vježbanje.
Vidi originalni članak

Slaganje dobre playliste nužan je proces prilikom početka svake tjelovježbe bilo da se radi o sportašima ili rekreativcima. Tijekom izvođenja vježbi,  glazba nesvjesno odvlači pažnju, ali uz nju vrijeme brže prolazi te motivira na veći trud. Kriteriji prema kojima odabrati idealne pjesme su razni, ovisno o glazbenom ukusu, ali najčešće se radi o pjesmama bržeg ritma. Kada je riječ o aerobnim vježbama, najbolje su one od 120 do 180 otkucaja u minuti. Ako ste se pak odlučili za trčanje, odaberite pjesme do 160 otkucaja u minuti. Bilo kako bilo, nemojte da vam treninzi prolaze u tišini, već ih začinite vama najdražim ritmovima. Ako još uvijek nemate vlastitu playlistu, možda vam naše predložene pmognu u stvaranju vaše.

1) Ako ste ljubitelj rap-a onda je oval playlista kao stvorena za vas. Hip-hop hitovi odlično se slažu uz trčanje i ova playlista je stvorena za jogging na svježem zraku. Svaka od ovih pjesama održati će vas da u jednoj minuti otrčite više od 200 metara

„Fuego“ – Pitbull
„Freedom“ – Nicki Minaj
„Bonnie and Clyde“ – Jay Z, Beyonce
„Just a dream“ – Nelly
„Smart went crazy“ – Atmosphere

2) Vi ste energični tip, kojeg pokreće elektronska glazba. Ova playlista pokrenut će i one koji to nisu. Pokrenite se, sad je upravo to vrijeme.

„Hot like sauce“ – Pretty Lights
„Love in the dark“ – YACHT
„Sky high“ – Big Gigantic
„Neon love“ – Tesla Boy
„Start shootin'“ – Little people

3) Sigurno vam se dogodi kako vam se baš danas ne ide u teretanu. Potrebna vam je dodatna motivacija, a svakako je možete potražiti u glazbi. Američka fitness instruktorica pobrinula se za teretana playlistu koja će vas oboriti s nogu. Doslovno.

„Sugar“ remix – Maroon 5. Nicki Minaj
„Elastic heart“ – Sia
„My house“ – Flo Rida
„Don't tell 'em“ – Jeremlh YG
„Time of our lives“ – Pitbull, Ne-Yo

4) Ako vam je bicikliranje na sobnom biciklu predstavljalo zamornu i monotonu vježbu, od sad zaboravite na to. Sve što trebate je taj isti sobni bicikl i ove pjesme koje će bicikliranje na mjestu pretvoriti u sasvim novi pogled na vježbu.

„Call it what you want“ – Foster the people
„Bang Bang“ – Jessie J
„Tambourine“ – Eve
„Burn“ – Ellie Goulding
„Come with me now“ – KONGOS

5) Svaka cardio vježba može biti teška, posebno za početnike. Pretvorite ju i najbolji dance party i zaboravite da ste na treningu.Ova esencijalna electro-pop playlista zasigurno će vampomoći u tome.

„Dancing with DJ“ – The Knocks
„Receiver“ – The new deal
„Dancing on my own“ – Robyn
„Odessa“ – Caribou
„Que Veux – tu“ - Yelle

Pogledajte na Diva.hr
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".