Hrvatski chefovi kuhaju za Petrinju, treba im još kuhara, a i sami možete pomoći donacijama

Objavili su račun na koji se mogu uplatiti sredstva kojima će biti kupljene namirnice
Vidi originalni članak

Hrvatski chefovi putem Facebook stranice "Chef kuha doma" pokrenuli su humanitarnu akciju kojom žele pomoći svim unesrećenima u potresu koji je pogodio Petrinju, Sisak i okolna mjesta. Na Trgu hrvatskih branitelja u Petrinji od utorka popodne kuhaju za sve čiji su domovi stradali u potresu i koji se nalaze na unesrećenim područjima, a pozvali su ljude da pomognu donacijama i namirnicama.

- Dragi naši, ovo što znamo, to i radimo, kuhamo! Za sve žrtve potresa dat ćemo sve od sebe kako bismo pomogli. Ako želite biti dio naše humanitarne akcije, novčane donacije možete uplatiti na broj računa HR0825030071110003852. Novčanom donacijom pomažete nam da kupimo namirnice pomoću kojih pomažemo onima kojima je ta pomoć najpotrebnija - napisali su u utorak popodne na društvenim mrežama. Nije dugo trebalo čekati, građani su se odazvali, a kuhari stigli u centar Petrinje. Među njima je i Mate Janković koji je za Dnevnik Nove TV rekao da je na meniju ono što je donacija i što oni kao kuhari mogu pripremati:

- Ne pripremamo jela, nego namirnice koje su donirane, uklapamo u nešto što je jestivo.  Ako se bavite disciplinom u kojoj želite ugoditi ljudima, onda nas je vjerojatno empatija i potaknula na ovo. Mi kao kuhari, kao ugostitelji, želimo nekoga zadovoljiti i to želimo prenijeti i u ovim trenucima u kojima je nekome loše. Jednostavno, imamo dvije opcije - ostati doma ili pomoći nekome, a mi smo odlučili pomoći. 

Velike količine hrane brzo su počele pristizati, a nakon što su objavili da im nedostaje kuhara, mnogi su se kolege stavili na raspolaganje. Javna je kuhinja instalirana u food trucku, a kuhari su zahvalili svima koji su se odazvali. 

- Vidim ono tragično i vidim ono lijepo i solidarno, što zapravo Hrvatska nikada nije prestala biti - dodao je Janković za Dnevnik Nove TV. 

Chefovi su na društvenim mrežama napisali da svi koji mogu doći u Petrinju i pomoći kuhati, neka se jave na broj mobitela +385 98 173 6880.

- Chefovi, trebamo vas! - dodali su. Tijekom dana na društvenim će mrežama objaviti gdje se još može donirati namirnice, a na popisu najpotrebnijih su kobasice, meso, špek, tjestenina, kruh, konzerve graha i koncentrat rajčice. 

Još jedna ilustracija koja pokazuje snagu zajedništva: 'Kad gradovi popucaju, srca se ujedine'
Psihologinja nudi besplatnu psihološku podršku: 'Velika je potreba, a možda je lakše kad se zna tko je s druge strane'
Poruka iz Sarajeva: 'Uhvatite ruke, danas smo svi stanovnici Petrinje'

 

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".