Hrabre reporterke izvještavale s prosvjeda u Beogradu: Nisu ih omeli suzavci, upozoravale prosvjednike da nose maske

Reporterke N1 televizije našle su se u središtu prosvjeda protiv policijskog sata kojeg je najavio predsjednik Vučić, ali i općeg stanja u državi, no to ih nije omelo da posao odrade vrhunski, zbog čega danas stižu pohvale sa svih strana
Vidi originalni članak

Jelena Zorić, Tatjana Aleksić Žaklina Tatalović i Maja Dragić reporterke su N1 televizije koje su hrabro izvještavale s dramatičnih prosvjeda u Beogradu. Beograđani su izašli na ulice zbog najave predsjednika Aleksandra Vučića o ponovnom uvođenju policijskog sata, ali i zbog općeg nezadovoljstva stanjem u državi.

Tri hrabre novinarke nisu spriječili kamenje, boce koje su letjele oko njjih, suzavci, kao ni sami pripadnici policije koji su u jednom trenutku pokušali spriječiti snimanje, piše N1. Jedna od snimki s prosvjeda pokazuje koliko je novinarka Jelena Zorić u cijeloj situaciji ostala pribrana pa je prosvjedniku zahvalila za izjavu i zamolila ga da stavi zaštitnu masku na lice. 

Pohvale su stizale sa svih strana, a Jeleni Zorić čestitala je i njezina kolegica Žaklina Tatalović:

- Vi ste javni servis, vi ste novinari, hvala vam! Da nema vas, mi koji nismo iz Beograda ne bismo znali što se događa, napisao je jedan korisnik na društvenim mrežama. 

- A da, da ne zaboravim, Tatjana Aleksić, Žaklina Tatalović i Jelena Zorić danas su objasnile novinarstvo koje smo zaboravili. Nebitno za koga rade. Dame, ženetine!, napisao je korisnik pod imenom Marko Spasić. 

Maja Dragić cijelu je situaciju koordinirala iz studija N1 televizije, a za svoje kolegice ima samo riječi hvale, ponos ne skriva. Za 24sata je ispričala da je počela reguralno raditi Dnevnik, a oko 8 su krenuli pozivi zbog okupljanja ljudi ispred Skupštine. 

- Poslala sam Jelenu Zorić da ode tamo.  Imali smo uključenje prije 10, mali breaking i za vrijeme Dnevnika se sve ono razvilo. I onda sam iz studija slala reportere i ekipe.Ne znam kako sam ostala smirena. Bilo mi je u glavi samo da netko od djevojaka ne bude povrijeđen. Ono što su kolegice sinoć radile, to je pitanje trenutka, to se ne nauči na fakultetu. Ili to imaš ili nemaš. Ta Jelena... Prirodno je da se u takvoj situaciji netko zbog straha sklanja, a ona je upala tamo prva. Tu se izložila žešćoj opasnosti, rekla je Dragić za 24sata

Jelena Zorić ispričala je za 24sata da je zadatak novinara vjerodostojno prenijeti sliku s mjest događaja: 

- Gutali smo suzavac, ali nijedan snimatelj nije ispustio kameru, nijedna novinarka nije ispustila mikrofon. Govorili smo teško, ali smo nastavili izvještavati ljude o realnoj situaciji. To je način izvještavanja televizije N1. Poštujemo postulate koje je postavila televizija i koji su u skladu s etikom i novinarskim poslom.

"S prijateljicom sam spotano krenula na prosvjed, bile smo jadne što se netko tako može odnositi prema ljudima"

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".