Glumica Petra Vukelić potpisuje autorsku monodramu 'Kutija od ogledala'

FOTO: Ana Šesto FOTO: Ana Šesto FOTO: Ana Šesto FOTO: Ana Šesto FOTO: Ana Šesto FOTO: Ana Šesto FOTO: Ana Šesto FOTO: Ana Šesto FOTO: Matea Smolčić Senčar
Unatoč ozbiljnoj i zaista zahtjevnoj tematici ipak nije sumorna drama koja gledateljima ostavlja gorak okus u ustima, već je dapače simbolikom prožeta gorko-slatka životna priča koja će gledateljima ponuditi i suze i smijeh
Vidi originalni članak

Glavni lik je Eva, mlada žena koja godinu dana nakon izlaska iz veze s narcisoidnim partnerom i dalje osjeća razorne posljedice tog kaotičnog odnosa.

- Tematika pokušaja ostvarivanja odnosa s malicioznom, emotivno potkapacitiranom osobom koja je nesposobna osjetiti empatiju za druge i razviti konkretan odnos s bilo kim, što je društvena pojava s kojom se nažalost imamo sve više prilika susretati, bila mi je iznimno intrigantna pa sam se s njom odlučila pozabaviti kroz prvi kazališni projekt svoje mlade umjetničke organizacije Teatra Prima Vista – priča Petra Vukelić.

Smatra da je narcizam dosegao pandemijske razmjere te da je sve više 'zločina bez masnica'. Uviđa da je sve više takvih, toksičnih odnosa ne samo unutar partnerskih veza, već i obitelji, ali i na radnom mjestu.

- Problem neopipljivosti i teške dokazivosti takvih manipulacija i obmana dovodi do toga da trpitelj u jednom trenutku i sam počine sumnjati u vlastitu stvarnost pa u konačnici i u vlastiti razum, što dovodi do depresije, a može i završiti kobno. Sposobnost jedne osobe da ostvari toliko snažan i ponekad poguban utjecaj na mentalno zdravlje druge osobe slino me zaintrigirala i željela sam tu tematiku obraditi na sceni. Mislim da je nužno da se o tome što više govori, kako bi žrtve takvih odnosa shvatile kako nisu same, što je svakako prva stepenica oporavka – ističe Petra.

Evina priča počinje post festum, dugo nakon izlaska iz turbulentne veze s malicioznim partnerom, Maksom. Premda odavno nisu zajedno, Eva i dalje osjeća posljedice kaosa u kojem se nalazi još otkako je upoznala svog bivšeg partnera, čime se željelo ukazati na to da prekid veze s narcisom nažalost nije uvijek isto što i instant oslobođenje, već da uglavnom predstavlja tek prvi korak ka uklanjanju posljedica doživljene traume.

Unatoč ozbiljnoj i zaista zahtjevnoj tematici ipak nije sumorna drama koja gledateljima ostavlja gorak okus u ustima, već je dapače simbolikom prožeta gorko-slatka životna priča koja će gledateljima ponuditi i suze i smijeh.

Umjetničku organizaciju Teatar Prima Vista osnovala je u jeku pandemije po principu „sad ili nikad“.

- Oduvijek sam željela nezavisan poligon na kojem ću u kazališnom smislu moći istraživati teme koje me životno inspiriraju i intrigiraju, ali i koje su dio fundusa društveno relevantnih tema o kojima se treba govoriti na sve moguće načine ukoliko želimo napredovati kao društvo – otkriva Petra.

Žanrovski će ponuda Teatra Prima Vista biti raznovrsna, dapače nakon „Kutije od ogledala“ idući projekt je komedija #Zombie#Apokalipsa, ali credo i poetika ostaju isti, bavit će se aktualnim i relevantnim temama i problemima današnjeg društva s naglaskom na detaljnu psihologizaciju karaktera.

- Osim kazališne produkcije, Teatar Prima Vista nastavlja i sa svojim edukativnim djelovanjem. Od samog osnutka umjetničke organizacije, ideja mi je bila kazališnim i filmskim profesionalcima ponuditi masterclass radionice raznih stručnjaka iz područja izvedbenih umjetnosti te svake godine dovesti   određenog svjetskog stručnjaka koji bi održao masterclass uživo u Zagrebu. Time želim Hrvatsku upisati na kartu sve većeg broja međunarodnih stručnjaka te domaćim profesionalcima pružiti priliku da na domaćem terenu surađuju s poznatim svjetskim predavačima – otkriva ambicije.

Početak tog edukativnog projekta označio je dolazak holivudskog casting agenta Paula Webera u Zagreb 2021.godine, koji je tada za Teatar Prima Vista održao casting radionicu, a u ožujku nam stiže i Luci Lenox, casting agentica koja je radila na projektima poput „Vicky, Chistina, Barcelona“, „Parfem“, „Victoria“ i dr. i koja će održati masterclass na temu Self-tape audicije.

'Kutija od ogledala' se izvodi u kazalištu Knap, našem partnerskom kazalištu na ovom projektu, a u planu su i brojna gostovanja diljem Hrvatske i regije. Cilj je da ova priča dopre do što većeg broja ljudi.

Nakon prve, pretpremijerne izvedbe 16. prosinca prošle godine, najavljena je još jedna pretpremijera 15. veljače koja će biti otvorena za javnost te svečana premijera za uzvanike 16. veljače.

Karte su na ulaznice.hr dostupne za 15. veljače, 7. ožujka i 12. travnja. 

U galeriji pogledajte što se ove zime nosi na zagrebačkim ulicama:

FOTO: Goran Čižmešija FOTO: Goran Čižmešija FOTO: Goran Čižmešija FOTO: Goran Čižmešija FOTO: Goran Čižmešija FOTO: Goran Čižmešija FOTO: Goran Čižmešija FOTO: Goran Čižmešija FOTO: Goran Čižmešija FOTO: Goran Čižmešija FOTO: Goran Čižmešija FOTO: Goran Čižmešija FOTO: Goran Čižmešija FOTO: Goran Čižmešija FOTO: Goran Čižmešija FOTO: Goran Čižmešija FOTO: Goran Čižmešija FOTO: Goran Čižmešija FOTO: Goran Čižmešija FOTO: Goran Čižmešija FOTO: Goran Čižmešija FOTO: Goran Čižmešija FOTO: Goran Čižmešija FOTO: Goran Čižmešija FOTO: Goran Čižmešija FOTO: Goran Čižmešija FOTO: Goran Čižmešija FOTO: Goran Čižmešija FOTO: Goran Čižmešija FOTO: Goran Čižmešija FOTO: Goran Čižmešija FOTO: Goran Čižmešija FOTO: Goran Čižmešija FOTO: Goran Čižmešija FOTO: Goran Čižmešija FOTO: Goran Čižmešija FOTO: Goran Čižmešija FOTO: Goran Čižmešija FOTO: Goran Čižmešija FOTO: Goran Čižmešija FOTO: Goran Čižmešija FOTO: Goran Čižmešija

Pogledajte na Diva.hr
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".