Genijalan projekt profesora čakovečke gimnazije: Rekreirali su kultne scene iz filmova i serija kako bi nasmijali učenike

Ideja je postojala već godinama, a povratak u školske klupe nakon novogodišnjih praznika činio se kao idealna prilika za njezinu realizaciju. Učenici su oduševljeni, kao i društvene mreže jer je cijeli projekt postao viralni hit!
Vidi originalni članak

Gimnazija Josipa Slavenskog iz Čakovca ovih je dana osvojila društvene mreže sa svojim fotografskim projektom koji je postao pravi viralni hit. Prerušili su se u likove iz poznatih filmova i serija prije početka novog polugodišta i tako željeli pokazati da su, unatoč svim izazovima, i oni samo ljudi, veseli, duhoviti i dobronamjerni, Ljudi u kojima je ideja "tinjala" godinama su Zlatka Grahovec Soldat, inače profesorica hrvatskog jezika, i Petar Pavlic, profesor engleskog i autor svih fotografija. 

- Već desetak i više godina povodom božićne humanitarne akcije Sajam dobrote u školi na kraju prvog polugodišta profesori na neki način sudjeluju u programu nastojeći se na taj način još više približiti učenicima i pokazati se svojim vrlinama (i manama), zabaviti se. Tako smo organizirali svoje inačice poznatih programa, primjerice, Ples s profesorima, Profesori pjevaju, Tvoje lice zvuči poznato, Profesori glume i slično. Ove smo godine u Organizacijskom odboru za obilježavanje 60. obljetnice osnutka škole, uz poticaj i podršku ravnateljice škole Sandre Breka-Ovčar, odlučili da ćemo ideju o fotografijama konačno realizirati u okviru Sajma dobrote i da ćemo napraviti kalendar. Pozvali smo kolegice i kolege da se uključe i javilo se zaista mnogo njih, više od 40. Razmišljali smo o različitim mogućnostima, npr. o rekreiranju poznatih umjetničkih djela, slika i sličnom, no na kraju su nam filmovi i serije bili najzanimljivije rješenje - govore profesori.

Scene i filmova i serija birali su slučajno, uzimajući u obzir fizičke sličnosti i osobne preferencije nastavnika. U izbor su uključili serije i filmove koji su trenutačno popularni, ali i neke starije pa, kažu, nisu zaobišli ni povijesno-kronološku sastavnicu. Prema njihovim riječima, čini im se da su učenike najviše oduševili Breaking Bad i E.T

- Tražili smo scene koje su poznate i popularne, razmišljali smo o tome mogu li se uvjerljivo ili smiješno iskopirati, da su na neki način jednostavne jer nismo željeli koristiti programe za uređivanje fotografija. Naravno, vodili smo računa i o broju profesora koji sudjeluju. Napravili smo izbor scena i ponudili kolegama i tako je krenulo. Oduševilo nas je što su naše kolegice i kolege odmah shvatili bit. Primjerice, iako smo mislili da nitko neće izabrati scenu iz filma Glup i gluplji ili E.T., zapravo su te scene prve bile odabrane. Zaista smo se jako zabavljali i smijali, pomagali si u nabavljanju rekvizita, odjeće. Nekako je cijeli proces išao vrlo spontano i jednostavno - pričaju nam profesorica Zlatka i profesor Petar i kažu kako ni jedna scena nije bila posebno teška, a neke su se stvari odlično poklopile. Tako su, primjerice, u školi imali baš narančasti kauč koji je bio kao stvoren za legendarnu scenu iz "Prijatelja".

- Sve su nam scene i fotografije bile izvrsna zabava i to nam je posebno drago. Profesorice i profesori zaista su se potrudili u realizaciji, a smijeh tijekom fotografiranja često je bio glavni razlog za ponavljanje fotografije. Posebno nam je draga bila scena iz serije Breaking Bad jer smo nju osmislili još na samom početku, kad se ideja o fotografijama pojavila, dakle tamo 2014. ili 2015. S obzirom na to da nam je ostalo još odličnih ideja, postoji vjerojatnost da će kalendar dobiti i nastavak - govore.

Genijalan projekt odjeknuo je društvenim mrežama. Njihov je cilj bio nasmijati učenike škole, no doseg je bio mnogo, mnogo veći, čemu se zaista nisu nadali.

- Budući da je objavu na društvenim mrežama vidjelo više od 100.000 ljudi, dijeljena je više od 250 puta, možemo reći da smo ugodno iznenađeni prijemom i posebno zadovoljni što među brojnim komentarima dobivamo samo pohvale za kreativnost, originalnost, otkačenost i smjelost, što dokazuje da smo ostvarili svoj cilj – međusobno se povezati, razbiti predrasude o nastavnicima, dodatno poboljšati školsko ozračje, zabaviti se i nasmijati u ovim bremenitim vremenima.  Nismo planirali, ali ispalo je sjajno! Hvala svima koji su nas podržali, kolegama koji su sudjelovali i učenicima koji su tu uvijek za nas! - poručili su profesori.

 

Kad u najjednostavnijem outfitu ukradeš pozornost: Financijska analitičarka ima odličnu modnu formulu za zimu

Bob zbog kojeg ćete zaboraviti i valove u kosi: Kažu da je hit za 2022., a donosimo i sve što trebate znati prije šišanja

Sestre u tenisicama koje obožavate ili "preskačete" kao trend: Već godinama ne silaze s liste najpopularnijih modela

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".