Gabrijela (26), futsal reprezentativka: 'Najveći je izazov biti bolji nego jučer, a predrasuda prema ženama u nogometu je sve manje'

Talentirana Gabrijela igra futsal, radi, volontira i dokazuje kako se uz rad, trud i dobar raspored baš sve stigne!
Vidi originalni članak

Ona je bivša nogometna reprezentativka, aktualna futsal reprezentativka, radi full time posao i piše članke za futsal magazin, vikendom radi kao zapisničarka na natjecanjima i u svemu tome - uživa! Njezino je ime Gabrijela Gaiser (26) i svojom upornošću svakome može biti prava inspiracija jer je dokaz da se, uz rad, trud i dobar raspored, puno toga može postići.

Cijelu Gabrijelinu priču pogledajte u videu:

 

Ljubav prema nogometu na nju je prenio stariji brat. Bio je zadužen za čuvanje Gabrijele, a kako je većinu slobodnog vremena provodio na igralištu, Gabrijela je s njim napravila prve nogometne korake. Važnu je ulogu imao i Gabrijelin otac, ujedno nogometni trener.

- Mislim da je organizacija jako bitna u mom užurbanom svijetu. Od malih sam nogu naviknuta na školu, treninge... Budući da dolazim iz malog mjesta, trebala sam putovati na treninge u Zagreb pa je organizacija bila jako bitna. To se nastavilo i na moj današnji put zato što radim, uz to treniram, a kako bih uskladila privatni, poslovni i sportski život, bilo je jako bitno organizirati se - govori. 

Kao najveći uspjeh izdvaja sve uspomene koje je stekla na sportskom putu, i u Hrvatskoj, i u inozemstvu:

- Iskustva koja sam skupila na putu, najveća su nagrada i najveći trofej.

Kad su u pitanju izazovi, Gabrijela kaže kako je najveći biti bolji nego što si bio jučer.

- Svaki dio godine donosi neka svoja natjecanja, svoje izazove, kako poslovne, tako i sportske. U jednom periodu godine pripremaš se za Prvenstvo Hrvatske, u drugom za nastupe za reprezentaciju, za europska natjecanja... Sve se svede na to da ti je najveći izazov napredovati iz dana u dan i da budeš samo bolji svakim danom - pojašnjava Gabrijela i dotiče se predrasuda. S njima se, kaže, susretala kroz odrastanje, no najčešće od strane starijih generacija koji nisu navikli na žene na terenu. 

- U isto sam vrijeme trenirala u mlađim kategorijama i s dečkima koji su me prihvatili i ne mogu reći da sam naišla na predrasude. Mislim da je to stvarno puno utjecalo na moj daljnji put jer sam uz njih samo napredovala - govori talentirana Gabrijela. Iz godine u godinu, situacija se poboljšava i predrasuda prema njezinoj, ali i općenito ženskoj strasti prema nogometu, sve je manja.

Priča nam da joj je oduvijek bilo jasno da se od ženskog nogometa i futsala ne može živjeti u Hrvatskoj i da će uvijek ostati hobi. No, njemu je podredila cijeli život, on je ispunjava i usrećuje pa se vidi u sportskom menadžmentu ili organizaciji događaja, dok će nogomet i futsal uvijek imati mjesto u njezinom srcu. 

 

Zastupnica Ivana Kekin za Sabor odabrala tenisice, savjetnica kaže: 'Za sabor su ipak primjerenije neke klasične cipele'

Ni Sanja Musić Milanović nije odoljela najpopularnijim čizmama sezone: Kombinira ih sa suknjom leopard uzorka

Sve popularniji način za oblikovanje valova u kosi: Ne oštećuje je, a trebate samo čarape ili remen ogrtača

Ovako otkačene hlače na špici još nismo vidjeli: 'Sličan stil nosim još od srednje škole, obvezno nešto rokerski'

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".