Francuska dobiva poboljšanu turističku destinaciju

Francusko blago, dvorac Versailles ljubiteljima povijesti i umjetnosti pruža priliku živjeti poput francuskih kraljeva. Jedno od najposjećenijih turističkih atrakcija u Europi svoju popularnost nastavlja s hotelima.
Vidi originalni članak

Kada je Luj XIII. 1624. godine započeo gradnju lovačkog paviljona nedaleko od Pariza nije ni slutio što će jednog dana Versailles postati. Dom nacionalnog povijesnog muzeja Francuske i nekadašnji dom kraljevskih obitelji već godinama razrađuje planove za koje nitko nije znao, pa se tako nedavno proširila vijest kako će Versailles otvoriti hotel i to nadomak dvorca. Na sjeveroistoku parka koji krasi ovu palaču, nalaze se tri zgrade iz 1860-ih godina koje će se renovirati, a cijena renovacije između 4,4 i 7,7 miliona dolara pretvoriti će stare zgrade u hotelsku bajku. Plan  iz 2010. godine u kojem se razmatralo da se izgradi potpuno novi hotel brzo je pao u vodu. Iako govorimo o ogromnim ciframa, mnogo privatnih kompanija uložit će u izgradnju hotela, a sigurni smo da će cijene kraljevskih apartmana vrlo brzo isplatiti sav uloženi novac. Možemo samo zamisliti kako će hotel izgledati i koje slavne osobe će ga sve posjetiti, ali ako imate malo više u džepu svakako ga stavite na popis stvari koje morate vidjeti. Iako se nalazi malo izvan parka, njegove sobe gledati će na najljepše dijelove Versaillesa i pružiti vam na kratko dobru repliku života kraljice Marie Antoinett.

Pogledajte na Diva.hr
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".