Fitness savjeti Sonje Kovač

Svestrana Sonja nije nam probudila malo ljubomore samo svojom ambicijom već i zavidno isklesanim tijelom...
Vidi originalni članak

BITI FIT

Vjerujem da je ključ za održavanje fit tijela kretanje. Treba uvijek voditi računa o tome da budemo u pokretu te pokušati što više vremena provoditi na otvorenom, krećući se. Izabrati stube umjesto dizala ili šetnju odnosno vožnju bicikla umjesto vožnje autom. Imam preslatku pomeranku i šetam s njom dva puta dnevno po kvartu. I ne, nemam nikakav uzor jer mi je onaj super osjećaj koji imam nakon vježbanja dovoljan da se vratim i vježbam.

Glazba me snažno pokreće i daje mi poticaj za vježbanje. Ne mogu zamisliti trening bez glazbe, a omiljena vrsta za treniranje su mi R’N’B, hip-hop i pop!

VJEŽBANJE

U zadnje vrijeme preferiram CrossFit i većinu vježbi orijentiram na donji dio tijela, tj. noge, stražnjicu i trbuh. Neke od mojih najomiljenijih vježbi za noge i stražnjicu su: bridge, kick back, side kick bent knee, squats, a za trbuh: air bike, crunches, plank, side bridge. Prije vježbi zagrijavam se hodajući ili trčeći na traci. Doma imam prostirku za vježbanje kako bih mogla odraditi vježbe iako taj danmožda nemam vremena za teretanu. Sportovi koje volim za svoj gušt su tenis i ples, za koje, nažalost, nemam vremena koliko bih htjela.

PREHRANA

Nemam neku posebnu ni rigoroznu prehranu. Gledam da unosim sve potrebne vitamine i minerale u tijelo. Jedem prije svega mnogo povrća i voća te proteine i to najčešće kao bijelo meso. Pokušavam smanjiti unos pržene hrane i šećera te piti mnogo vode. Ne upotrebljavam nikakve dodatke prehrani jer nastojim kroz regularnu prehranu unijeti sve što je potrebno mom organizmu.

Sva sreća, nemam nikakvu potrebu za slatkim, jednostavno nisam tip za slatko! Grickalice me također ne privlače, osim slanih pereca koji nisu toliko nezdravi. Jedem i bademe, lješnjake, orahe, sjemenke i sušene brusnice.

MODA

Volim biti dotjerana pa volim super outfite i za teretanu. Kako sam lansirala blog www.xoxosonja.com, hobi je prerastao u posao. Dok vježbam, težim jednostavnosti, ali volim i razigrane komade. Najviše volim tajice, imam ih u različitim bojama, daju mi još veći poticaj za vježbanje, preferiram Adidas. Obožavam Nike Free 4.0 Flyknit tenisice u girly pink boji. Lagane, udobne i fleksibilne, savršene za vježbanje i trčanje. Gore uvijek imam topić ili potkošulju crne boje, a kosu vežem u visoki rep.

MAKE-UP

Potpuno sam protiv šminke i parfema za vrijeme vježbanja. Naravno, dezodorans prije vježbanja uvijek stavljam. Nakon što završim vježbanje istuširam se i naažem tijelo hifratantnom kremom.

KREMA ZA LICE I TIJELO Nivea Care Intensive Nourishment, 37,50 kn, Nivea (Bipa))

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".