Fatalne Bondove djevojke

U kina uskoro dolazi novi nastavak James Bonda koji su mnogi filmoljubci nestrpljivo iščekivali. Već je otkriveno da prelijepa Monica Bellucci igra jednu od fatalnih žena kojoj James nije mogao odoljeti, a mi vam donosimo listu onih koje su nam se svojom ljepotom urezale u pamćenje.
Vidi originalni članak

URSULA ANDRESS

Mnogi od vas se možda ne sjećaju onog prvog, koje je svoje emitiranje doživio daleke 1962. godine, a čiji je lik agenta 007 utjelovio svima poznati Sean Connery kojeg je zavela fatalna plavuša imena  Honey Ryder. Ova glumica ostala je zapamćena u povijesti James Bonda po sceni u kojoj iz karipskog mora izlazi u bijelom bikiniju kojeg oko struka krasi remen i nož u njemu. 

DANIELA BIANCHI

Na našem drugom mjestu nalazi se glumica koja je lik ruske tajne agentice Tatiane Romanove odigrala u nastavku ”Iz Rusije s ljubavlju”. Mlada i zgodna Tatiana svojim spletkama pokušava na mnoge načine ubiti Jamesa, nesvjesno padajući pod njegov šarm koji ju dovede do toga da cijelu misiju obustavi i pobjegne s njim.

DIANA RIGG

Da i James ima sposobnosti voljeti vidjeli smo 1969. godine u filmu ”U službi njenog Veličanstva”, gdje tajni agent po prvi puta stupa u brak. Iako na početku filma mislimo kako je Teresa du Vincenzo još jedna Jamesova afera, na kraju postaje gospođa Tracz Bond. No, samo nekoliko sati nakon vjenčanja, nesretno stradava kada ju jedan od neprijatelja Jamesa ustrijeli. 

GLORIA HENDRY

Gloria je prva latino amerikanka koja se pojavila u filmovima tajnog agenta. Utjelovila je lik mladoj Rosie Carver, prekrivene agentice CIA, koja je pratila raspačavanje droge sve dok nije otkrivena kada je pogubljena od strane od vlasnika narko kartela. 

BARBARA BACH

Imali smo prilike primijetiti kako je James i više nego volio tajne agentice. Jedna od njih je i Anya Amasova, koja je radila za KGB, te imala isti zadatak kao i James – vratiti ukradene čipove američke ratne mornarice. Iako su prvo odbijali surađivati zajedno, kasnije su bili primoreni na to jer su se KGB i M16 udružili, a svi znamo ostatak priče. 

MICHELLE YEOH

”Umri drugi dan”  drugi je po redu film u kojem, mnogima najdraži, Pierce Brosnan glumi tajnog agenta. Ovaj put spetlja se s Malezijkom Wai Lin, koja mu je od velike koristi kada su u pitanju prikupljene informacije o opasnom Elliotu Carveru.

SOPHIE MARCEAU

Prelijepa Elektra King glumi kćer velikog naftnog biznismena Roberta Kinga. Nakon što ju otmu i ponude veliku svotu novaca za njezin život Robert se obraća M koja mu savjetuje da ne plaća otkupninu, već šalje Bonda u novu avanturu. 

HALLE BERRY

”Umri drugi dan” prvi je film snimljen u novom stoljeću, a Halle Berry u ulozi Jinx sve je podsjetila na prvi film Jamesa Bonda kada je Honey izašla iz mora u bijelom badiću, dok je Halle ovaj put zavela Jamesa u narančastom. 

EVA GREEN

Mlada i nevina Vesper Lynd nikada se prije nije susrela s hladnokrvnim ubojstvima dok nije vidjela Jamesa u borbi u filmu ”Casino Royal”, koja je naravno završila u Jamesovu korist. Iako je poslije pobjegla s njim razmišljajući o prekrasnom suživotu s njim, na kraju je žrtvovala samu sebe kako James ne bi bio ubijen. 

GEMMA ARTERTON

Posljednja na našoj listi je engleska ljepotica koja je radila u Boliviji u Britanskoj ambasadi, te dobila zadatak da James vrati kući nakon propale misije. No, umjesto toga ona je pobjegla s njim kako bi dovršila misiju, a on je zasigurno zapamtio tko je Strawberry Fields.

Pogledajte na Diva.hr
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".