Fashion cafe s Brankom Donassy

Ovoga četvrtka ne propustite razgovor s našom modnom dizajnericom koja iza sebe ima preko 30 godina radnog iskustva...
Vidi originalni članak

Što ju sve čini jednom od najiskusnijih domaćih umjetnica i dizajnerica saznat će se u razgovoru kada će voditeljica, kao i publika, imati priliku pitati dizajnericu sve zanimljivosti vezane za njezino stvaralaštvo i karijerni put. Ne propustite jedinstvenu priliku upoznati ženu koja s apsolutnom posvećenošću priča o svom radu i o svim zahtjevima najdinamičnije industrijeod svih!

Branka Donassy je rođena u Zagrebu, gdje je studirala povijest umjetnosti i etnologiju na Filozofskom fakultetu. ČlanicajeULUPUH-a i svojedobno grupe MODAGRAM. Kao samostalni umjetnik kreira žensku odjeću od unikatnih ekskluzivnih modela do autorskih prêt-à-porterkolekcija i modnih dodataka. Na inozemnoj modnoj sceni prisutna je s brandom Donassy od 2004. godine. Bavi se istraživanjem u modnomart-designu (instalacije, skulpture) gdje analitičkim pristupom stvara djela koristeći metode i tehnike iz raznih područja umjetnosti i dizajna. Od 1985. kontinuirano je prisutna na umjetničkoj i modnoj sceni nastupimanarevijama i izložbama radova  u galerijama i muzejima uzemljiiinozemstvu sa stotinjak autorskihprezentacija, te radi kostimografije kazalište i film. Za svoj rad je višestruko nagrađivana u zemlji i inozemstvu. 

Pogledajte na Diva.hr
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".