Dvostruki užitak u Voncimeru

Voncimer, restoran u sklopu kuće arhitekture Oris, jamči dvije stvari: vrhunsku kuhinju Marija Starmana i sjajan dizajn interijera.
Vidi originalni članak

Što očekivati od restorana koji se nalazi u sklopu Orisa, kuće arhitekture, nego da će gastronomski užitak biti upotpunjen onim koji hrani dušu?

Kad uđete u Voncimer, svaki detalj interijera objekt je vrijedan proučavanja, od lampi koje potpisuje Andrija Rusan i stolova dizajniranih baš za restoran do grafika na zidovima i različitih stolaca, a iza svakoga stoji priča dizajnera koji ga je osmislio ili pak kultnih komada kojima se arhitekti i dizajneri (i donatori u ovom slučaju) dive.

Ipak, koliko god interijer bio zanimljiv, kuhinju poznatog zagrebačkog chefa Maria Starmana ne zasjenjuje već predivno dopunjuje.

Za Voncimer je Mario kreirao jela koja su sukus njegovih 25 godina vođenja kuharskih timova od Bistroa Esplanade do Takenoka. Riječ je o fuziji euroazijskih kuhinja, a jedno od najreprezentativnijih jela restorana su proljetne rolice na Marijev način (obavezno naručiti!).

Nastavili smo s grdobinom iz woka sa sojinim klicama, gljivama, mladim lukom i cherry rajčicama, jelo koje sjajno reprezentira Starmanovu ideju fuzije. Na vinskoj su karti isključivo hrvatska vina probranih vinara (još se malo spajamo s Azijom), a ručak su zaokružila (hm...) čak dva deserta: tiramisu i brownie s parfeom od sezama i zelenog čaja.

Zaključak: kao što smo naslutili ušavši u Voncimer, užitak i za nepce i za um.

Pogledajte na Diva.hr
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".