Dvanaest sjajnih ideja za gastro izlet u Sloveniju

Na samo četrdesetak minuta su Otočec i Krško s vrhunskim restoranima, a ako potegnete malo dalje, do Krasa, možete uživati kao da ste u Toskani
Vidi originalni članak

Stari pisker u centru Celja sjajno je mjesto za pojesti najsočniji burger (čujemo najbolji u gradu). Pripremite se na ozbiljno velike porcije i još veće deserte. 

U Vili Podvin, okruženoj prostranim vrtom, stvara jedan od najboljih slovenskih kuhara, Uroš Štefelin. Ova vila u neposrednoj blizini izlaza na autoputu Radovljica nudi baš lijep ugođaj i izuzetnu hranu. 

Kada u Ljubljani poželite pojesti nešto zaista ekskluzivno, JB je prava adresa. Ovaj restoran u centru glavnoga grada oduševit će vas biranim jelima, uslugom i ugođajem.

Grand Cafe Ljubljana još je jedno mjesto za fino pojesti u glavnome gradu. Ovaj restoran-bistro smješten je na tržnici, u Plečnikovim arkadama, te nudi tradicionalnu slovensku hranu s modernim pomakom. Krvavice su sjajne. 

Vila Fabiani u Štanjelu na Krasu zaista je priča za sebe. Vlasnici su stvorili pravi toskanski ugođaj. Vila je okružena ogromnim posjedom, vinogradima (imaju i svoje vino), jezerom, vrtovima, a ondje smo pojeli najbolju jotu u životu, koja krijepi od kraške bure. 

Gostilna Kobjeglava također je izvrsno utočište od hladne kraške bure, a baš svako će vas jelo oduševiti i okusom i prezentacijom. Od 1982. godine u sklopu objekta postoji i pršutarnica sa sjajnim pršutima. 

Restoran Grič nalazi se 800 metara od centra Slovenskih Konjica i ima pogled od milijun dolara. Lako je mislima odlutati u vinograde i prirodu. U stvarnost će vas ipak začas vratiti izvrsne kuharske kreacije

Restavracija Sedem u Mariboru zapravo je u sklopu ugostiteljske škole i u njemu mladi kuhari, konobari, sommelieri odrađuju praksu. S obzirom na visoki nivo koji njeguju u restoranu, da nam nisu rekli kako je riječ o "školskom" restoranu, nikada to ne bismo rekli. 

Novouređeni Hotel Maribor nalazi se na glavnome trgu i ima izvrstan istoimeni restoran. Navečer funkcionira i kao restoran-bar u kojemu se okupljaju mlađi Mariborčani. 

Pri Kovačniku na Pohorju mjesto je koje se pamti. Osim netaknute prirode koja ga okružuje, tu je i gazdarica Barbara, koja, dojma smo, drži sva četiri kuta gospodarstva. I više. Ova energična mlada žena majstor je za tradicionalnu slovensku kuhinju prezentiranu na moderan način

Dvorac Otočec je jedan od najluksuznijih hotela u Sloveniji (ako ne i najluksuzniji). Samim time što je riječ o dvorcu, poseban je i baš high end. Smještaj i ambijent prati, naravno, i kuhinja. Za 70-ak eura mogu se kušati degustacijski meniji od sedam slijedova, a manji, oni od četiri slijeda, za 40-ak eura. Mladoj se ekipi nedavno pridružila i mlada slastičarka koja na dnevnoj bazi kreira slatke delicije. 

 I za kraj ove naše gastro preporuke, restoran u Krškom - Tri Lučke. Na samo 40-ak minuta od Zagreba smjestio se restoran s top kuhinjom chefa Dejana Mastnaka. Čujemo kako su sve subote u 2019. zbog svadbi već bukirane, a puni se i petak!

Pogledajte na Diva.hr
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".