Dva muzeja u čast Yves Saint Laurenta

Rad legendarnog kreatora bit će izložen na dvije nove lokacije...
Vidi originalni članak

Utjecaj Yvesa Sainta Laurenta na modnu industriju naprosto je nemjerljiv; od ženskog odijela pa sve do ready-to-wear kolekcija. Ostavio je neizbrisiv trag koji će još desetljećima kreirati žensku modnu industriju. U čast njegovom nenadmašnom radu, u 2017. otvorit će se čak dva nova muzeja i to u Parizu te njegovom toliko voljenom Marakešu. Mislit će se na sve detalje, pa ćete tako, osim njegovih radova, moći vidjeti i rekonstrukcije njegove radione, radnog stola ili pak spavaće sobe. Osim toga, bit će izložene i skice, crteži i krojevi te bogata privatna arhiva.

Zašto će jedan od muzeja biti u Parizu jasno je kao dan s obzirom da je upravo tamo, iako je rođen u Alžiru, živio, stvarao, radio, pa na poslijetku i 1. lipnja 2008. godine napustio ovaj svijet. Marakeš je, uz Pariz, bio njegov najdraži grad.. Zaljubio se u njega davne 1966. godine, posjećivao ga je vrlo često, a atmosfera, kultura i arhitektura grada utjecala ja na njegove kolekcije.

Pogledajte na Diva.hr
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".