Duende Studio predstavlja teksturiranu umjetnost na platnu

Iza Duende Studija stoji mlada i svestrana Daniela Puljiz, koja svoju kreativnost izražava putem više kanala
Vidi originalni članak

Ljepota i interpretacija umjetnosti su u oku promatrača, a za jednu, ne tako učestalu, vrstu umjetnosti odlučila se mlada i svestrana Daniela Puljiz, osnivačica Duende Studija. Teksturirana umjetnost, osim što je ugodna oku, šalje podražaj i taktilnom osjetu i to svojim teksturama, neravninama i reljefima. Inspiraciju Daniela vuče iz toplih nijansi bijele boje koje pronalazimo u prirodi, a sofisticiranost i jednostavnost ove boje u njoj utjelovljuje osjećaj mira, harmonije i čistine.

I sam naziv pod kojim okuplja svoju umjetnost ima zanimljivo značenje. Termin Duende potječe iz španjolskog jezika, a posebice ga je popularizirao pjesnik Federico García Lorca. Duende je isprepleten emocijama i umjetnošću, mistična je i tajanstvena sila koja se pojavljuje u trenucima kreativne ekstaze koja umjetniku pomaže da stvori djelo koje dotiče najdublje ljudske emocije. Često se koristi u kontekstu flamenca koji i u publici i izvođaču budi strast i nalet energije. I sama Daniela umjetnost stvara u trenucima kreativne ekstaze i inspiracije, pa tako Duende savršeno dočarava njezinu viziju.  

Oko za vizualne detalje i sklonost kreativnom izražavanju potaknuli su Danielu da svoje ideje izrazi na umjetničkom platnu. Sasvim je samouka, a kako kaže, najbolje stvara u trenucima osame i mira. Upravo je mir, osjećaj i stanje kojem težimo cijeli život, lajtmotiv koji se proteže kroz njezine radove. Svakodnevni život ostavlja malo vremena za predah i pauzu, a Danielino mirno skrovište satkano je od platna, gelova, pasta, pijeska i kamenja.

Isprva je Danieli teksturirana umjetnost na platnu bila hobi, svojevrsna terapija i utočište, međutim riječ o njezinoj umjetnosti ubrzo se proširila pa je tako Duende svoje mjesto pronašao na zidovima mnogih ljubitelja umjetnosti. Larpurlartistički pogled na umjetnost i strast vode Danielu kroz njezino umjetničko putovanje, a njezina svestranost ne staje samo ovdje. Jedna je od osnivačica marketinške agencije Abrienne, gdje svoju kreativnost izražava osmišljavanjem originalnih kampanja te marketinških i vizualnog rješenja.

Tako se sklonost vizualnom te osjećaj za estetiku protežu kroz čitav Danielin život. Kako uspijeva biti poslovna žena i umjetnica? Izazova je puno, međutim svojom odlučnošću, energijom i voljom Daniela uspješno spaja ova dva svijeta. Duende proizlazi iz naleta kreativne inspiracije, stoga izbjegava „hiperprodukciju“ svojih radova. Upravo zato, svaka umjetnina proizašla iz Duende Studija plod je posebnog trenutka, emocije i autentičnosti.  

Više o Danielinoj umjetnosti saznajte putem duendestudio.hr ili putem Instagram profila.   

Japanke su najveći ovosezonski hit, a ove od 740 eura posebno su popularne među trendsetericama
Josipa Lisac nekad i sad: Kako se velika glazbena diva mijenjala tijekom godina
Dior i Armani pod povećalom radi nezakonitih praksi u radu: Kazne mogu biti i do 10 milijuna eura!

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".